Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Koppiestiêd op Texel

Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.

Wanneer komt de Texelstroom eigenlijk aan in Nederland?

Column

Enkele weken terug hadden we het al over de aantrekkingskracht van de TESO. Als ik geweten had wat er deze week los zou komen, had ik even gewacht. Dan had ik nu niet in herhaling hoeven vallen. Wist u dat de Texelstroom in Nederland is? Ik kan me niet voorstellen dat het nog iemand ontgaan is. Honderden foto's, livestreams, filmpjes en andere wissewasjes overspoelden Facebook. De Texelse Courant liep voorop in de berichtgeving. Iedere millimeter die de boot aflegde vanaf Spanje werd gedeeld met de lezer. Dit allemaal onder de bezielende leiding van Jeroen van Hattum. 

Begrijp me niet verkeerd: leuke boot. Toch vond ik dat we met zijn allen een beetje doorsloegen van de week. Superlatieven werden overtroffen met nog mooiere omschrijvingen en Texel was praktisch onbevolkt, omdat iedereen op de kade van IJmuiden stond. Paul van Dijk greep de mogelijkheid maar weer eens aan om liveverslag te doen, zoals hij ook al bij de potvissen deed. De overeenkomst tussen deze twee onderwerpen is dat ze even snel vooruit kwamen. Op de livestream zag je de Texelstroom tergend langzaam richting de sluizen van IJmuiden koersen. Als je een uur niet gekeken had, had je niet het idee dat de boot verplaatst was.

Het is prachtig dat het nieuwe vlaggenschip van de TESO in Nederland is en in alle rust afgebouwd kan worden. Dan kunnen wij ons even opladen voor het moment dat 'onze trots' het Marsdiep op komt varen. Als we al zo gek worden wanneer het schip in Amsterdam ligt, hoe hectisch wordt het dan wel niet wanneer de Texelstroom het Marsdiep op komt varen. Gaan we er voor uit zwemmen, sluiten we de winkels en vieren we tot diep in de nacht feest? Ik ben voor! Als importtexelaar is het de eerste nieuwe boot die ik meemaak. Ik laat het mij maar overkomen.  

Hopelijk kunnen de Texelaars nog een beetje slapen de komende tijd. De spanning stijgt en straks ben je niet de eerste die aan boord stapt.... Dat mag natuurlijk niet gebeuren....

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2