Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kwaliteit op Ensemble Festival

Divers

Veelzijdigheid, talent, kwaliteit en bovenal enthousiasme. Het massaal toegestroomde publiek kreeg gisteravond waarvoor het gekomen was bij de finale van het Ensemble Festival van Artex Kunstenschool Texel dat gisteren plaatsvond in theater De Kiekendief op De Krim.

In het blok voor de pauze was het tijd voor de muziekensembles. Over het algemeen was de kwaliteit hoog, al zat er bij een enkele formatie nog ruimte voor meer toonvastheid en beheersing van het instrument. Toch was het over het algemeen genieten. De winst bij de muziek ging naar Marije Buijs en Esmée Pieters. "Esmée is duidelijk gegroeid in afgelopen periode. Het pianospel van Marije paste prachtig bij de zang en de subtiele expressie was mooi om te zien", somde de jury op. De talentvolle Esmée was bij de uitreiking al weg, vanwege een volgende auditie. De aanmoedigingsprijs ging naar The potatoes bestaande uit Annemarie van Heerwaarden en Laurien Folkerts. Zij verzorgden de afsluiting van de avond met het nummer Shatter me van Lindsey Stirling. De stem en de altviool sloten naadloos op elkaar aan. 


Genieten was het ook met de formatie Jazz Fusion Project. Bestaande nummers werden door middel van gitaarsolo's voorzien van een eigen twist, hetgeen op waardering van de jury kon rekenen. 

Dans

Waar de jury bij de muziek de kritische noten schuwde, was dat bij de dans anders. Ondanks de hoogwaardige kwaliteit, kreeg iedere groep wel aandachtspuntjes mee voor de toekomst. Zo kreeg het winnende stuk Hello Bambi, uitgevoerd door Mandy Barhorst, Laurien Folkerts, Myrthe Kalf, Minke Leppink, Sifra Wesseling, Jonna van den Wijngaard, Dana Nooij en Eva Witte, te horen dat de kleding rommelig was. Verder was er niets aan te merken op de afwisselende en energieke vertoning. De aanmoedigingsprijs ging bij de dansers naar Nelleke van den Biggelaar, Demi Bouland, Noa Goënga, Myrthe Kalf, Imme Kamp, Louise Kleinveld, Mirre Zegel en Asha Zijm met het stuk Bludfire. Hun uitvoering was energiek, maar zakte volgens de jury wat in tussen de overgangen. 




Lang beraad

Puntje van kritiek was de ellenlange beraadslaging van de jury en het hierdoor onnodig lang duren van het einde van de avond. Na de laatste leerlingen kwam er een duo harp spelen. De opluchting en de adrenaline van de gehele avond kwam er met name bij de jongere deelnemers uit na alle optredens en de aandacht lag dan ook bij velen niet meer bij de act op het podium. Iets na half tien waren De potatoes klaar met hun optreden, de jury had tot na 22.15 uur nodig om tot een oordeel te komen. Sommige deelnemers waren bij de uitslag dan ook al verdwenen, een puntje van aandacht voor volgend jaar. Toch kan Artex zeer tevreden terugkijken op een geweldige avond. 


Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 1 uur geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 7 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen gisteren
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1