Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

SET: ''Bevrijdingspop gaat door''

Divers

Texel heeft er een nieuw festival bij: Bevrijdingspop. Op 5 en 6 mei organiseert Stichting Evenementen Texel (SET) dit tweedaagse gratis popfestival op de Groeneplaats in Den Burg.

Bij de oprichting van SET, een maand geleden, was nog niet zeker of het zou lukken om dit eerste van de vier geplande festivals (Bevrijdingspop, TexelpPop, Sommeltjespop en Sarasani) al dit jaar plaats te laten vinden. De voorbereidingstijd was namelijk extreem kort. Inmiddels is duidelijk geworden dit wel gaat lukken. Het fesival wordt gratis toegankelijk. Twee dagen popmuziek op de Groeneplaats. ''Met de programmering zijn we nog volop bezig, maar zeker is dat we de festivalacts DIFF en Audio Adam op het podium op de Groeneplaats kunnen verwelkomen'', vertelt SET-voorzitter Reinier Heutink.

Op 4 mei wordt, aansluitend aan de herdenking die door het Comité 4 en 5 mei op Texel wordt georganiseerd, op de Groeneplaats de documentaire ''De Russenoorlog'' van cineast en oud-Texelaar Arnold van Bruggen vertoond. In de aanloop naar het festival wordt meer bekend over andere bands die er zullen optreden. SET wil een bijdrage leveren aan een gezond, levendig en afwisselend cultureel klimaat op het eiland. Muziek is daarbij het bindmiddel. ''De combinatie van evenementen stelt ons in staat om de zaken op een professionele en meer efficiënte manier aan te pakken.''

Nieuwe Lionsveiling

Vrijdagavond 6 mei vindt van 19.00 tot 20.00 uur tijdens het festival op de Groeneplaats een nieuwe Lionsveiling plaats. Lions Club Texel veilt circa 25 uiteenlopende kavels (producten en diensten) om geld op te halen voor goede doelen. Een van de hoofdmoten is de veiling van aandelen TESO en De Krim. Mensen die een aandeel willen laten veilen, kunnen contact opnemen met een aantal leden van de Lions. Dat zijn Joop Groen (tel 06-51380809), Kees Boersen (tel 313016) of Frits Dijkstra (tel 06-2224524). Er wordt met de Lionsveiling geld opgehaald voor het Tesselhuus, maatschappelijke projecten op Texel en (Texelse) projecten in de Derde Wereld. De vorige Lionsveiling was in 2014 en vond toen plaats op de Groeneplaats tijdens Struûn.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 14 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1