De liefde voor historie is goed terug te zien in het restaurant.
De liefde voor historie is goed terug te zien in het restaurant.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Adv.

De Worsteltent: Zuid-Europees eten met Texelse ingrediënten

Divers

De Italiaanse keuken was 22 jaar geleden al de belangrijkste inspiratiebron voor de koks van restaurant De Worsteltent. Dat is nog steeds het geval, al bereiden ze tegenwoordig ook andere Zuid-Europese gerechten. Ze maken daarbij gretig gebruik van het lamsvlees, de groentes, kazen en andere heerlijkheden die Texel voortbrengt.

"Eerlijke en verse ingrediënten, daar gaat het bij ons om. We bereiden alles ter plekke. Ook het brood en gebak en de nagerechten komen uit onze eigen keuken", zeggen eigenaren Fons Griffioen en Wenny Steinmann. Ze scheppen er een eer in zo veel mogelijk rekening te houden met de wensen van hun gasten. "Mocht je intolerant of allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten, laat ons dat alsjeblieft vooraf weten, dan kunnen we daar rekening mee houden."

De moderne geschiedenis van De Worsteltent gaat terug tot 1994. Op 1 april is het precies 22 jaar geleden dat Fons en Wenny eigenaar werden. Het pand is veel ouder. Het sfeervolle restaurant is gevestigd in een ruim 300 jaar oude boerderij, gebouwd met houten balken en planken die op het strand werden gejut. Als je goed kijkt, kun je nog steeds twee grote bootmasten in de constructie ontdekken. 


Hun liefde voor de historie betekent uiteraard niet dat Fons en Wenny altijd alles maar bij het oude laten. Vorig jaar introduceerden ze een nieuw initiatief: Live Cooking. Daarbij wordt op ambachtelijke wijze vlees en vis geroosterd en gerookt op het terras.  De gasten hoeven niets méér te doen dan lekker eten en drinken, gezellig met elkaar praten en ontspannen naar eigentijdse muziek luisteren. Live Cooking was een succes en wordt daarom dit jaar geprolongeerd: vanaf 2 juli iedere zaterdagavond (rond 17.00 uur), de hele zomervakantie door.


In juli en augustus is er iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur ook weer een concert. Gerenommeerde muzikanten spelen blues, country, jazz en andere traditionele stijlen. Bij goed weer buiten in de tuin, bij regen wordt naar het restaurant uitgeweken.

Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 23 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7