Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Herdruk Texelse politiethriller Drift verschenen

Divers

Deze week is de herdruk van Drift van Peter van Beek verschenen. 

Net als de Vierdaagsethrillers hebben ze een vaste hoofdrolspeler en spelen ze zich af tegen een terugkerend decor, in dit geval het fraaie Waddeneiland Texel. Na Moordeiland komt er met Drift een vervolg in deze spannende thrillerreeks. 

In Drift maakt de lezer kennis met Lone Terlander, een politie-inspecteur op Texel. Aan boord van de veerboot van Texel vindt ze het bevroren lichaam van een oudere man in een achtergebleven vrachtwagen. Ze beseft meteen dat deze moord niet op zichzelf staat en vraagt versterking. De dood van de man blijkt het begin van een reeks gruwelijke moorden, waarbij Telander en haar collega's volledig in het duister tasten. Totdat de moordenaar wel heel erg dichtbij komt. 

De eerste druk van Drift verscheen in 2013 bij de Crime Company, maar is nagenoeg uitverkocht. Na het uitbrengen van Van Beeks tweede thriller Moordeiland, november vorig jaar, komt QV Uitgeverij nu met een heruitgave van Drift, in een nieuwe lay-out en met een nieuwe cover.

Op dinsdag 26 april komt Peter van Beek naar Texel om zijn boeken signeren bij Nauta Boek in Den Burg. Van 14.00 tot 15.30 uur zal hij aanwezig zijn in de boekhandel om zowel Drift als Moordeiland te promoten. Iedereen is van harte welkom.

Peter van Beek (1958) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Nijmegen en geeft onder meer les aan de Schrijversacademie, de Hogeschool Utrecht en het ID College (VAVO) in Woerden. Hij schreef zeven jeugdboeken. Drift is zijn eerste thriller. Hij werd met deze eerste misdaadroman genomineerd voor de Crime Zone Debuutprijs.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 3 uur geleden 5
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 5 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 8 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen gisteren
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? gisteren 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10