Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Artex Kunstenschool

School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Kunstlezing 'Parijs' bij Artex

Cultuur

Op dinsdag 5 april om 20:00 uur organiseert Artex - Kunstenschool Texel een kunstlezing over de stad Parijs. De kunstlezing wordt gegeven door de kunsthistoricus drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Parijs is zo bereikbaar en zo dichtbij, dat er een merkwaardige vanzelfsprekendheid van uitgaat. Wie kent niet de Eiffeltoren, de Champs Elysées en die kenmerkende metro? Toch heeft Parijs, en ook dat is heus bekend, tal van bijzondere en niet algemeen bekende cultuurschatten te bieden. Kent u bijvoorbeeld de architectuurschatten van de Cité Universitaire?

In deze lezing zult u de geschiedenis van Parijs in een notendop aangeboden krijgen. U volgt de ontwikkeling van Parijs van het antieke Lutetia, via de Middeleeuwse metropool tot de Lichtstad van de negentiende eeuw en de wereldstad van nu. Wereldberoemde gebouwen zoals de Notre-Dame en de Eiffeltoren zullen we zeker niet overslaan, maar dan net bekeken vanuit de minder bekende invalshoeken, zoals de restauratie van de kathedraal door de architect Viollet-le-Duc. Daarnaast krijgt u minder of helemaal niet bekende stukken van de stad te zien en tot slot tips voor als u weer naar Parijs zal gaan.
De kunstlezing Parijs wordt gehouden op dinsdag 5 april van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Voorspeelruimte van Artex. De entree bedraagt €10,- per persoon inclusief koffie/thee/lekkers en een hand-out van de lezing (contant betalen). Vooraf reserveren is zeer gewenst: bel voor uw reservering met Artex via 0222-313493 of mail naar info@artex-texel.nl

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 5 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 8 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 9 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5