Filmfoto.
Filmfoto.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bioscoop

Batman en Superman gaan strijd aan

Divers

Twee superhelden die het tegen elkaar opnemen, het is weer eens wat anders. Toch is dit het onderwerp van Batman vs Superman: Dawn of Justice die komende week in première gaat in Cinema Texel. Daarnaast doen "How to Be Single" en "Spotlight" hun intrede.

Batman vs Superman: Dawn of Justice --- Première

Regisseur Zack Snyder brengt Oscar- winnaar Ben Affleck (Argo) als Batman/Bruce Wayne en Henry Cavill (Man of Steel, The Man from U.N.C.L.E.) als Superman/Clark Kent voor het eerst samen op het grote scherm in de bioscoopfilm Batman v Superman: Dawn of Justice. Bezorgd om de ongecontroleerde acties van een bijna tot god verheven superheld, neemt Gotham Citys eigen krachtige en verontruste burger het op tegen de meest gerespecteerde, hedendaagse redder van Metropolis. Ondertussen worstelt de wereld met de vraag welke held het werkelijk nodig heeft. En terwijl Batman en Superman tegen elkaar strijden, verschijnt er al snel een nieuwe bedreiging die de mensheid in groter gevaar zal brengen dan ooit tevoren.

How to Be Single

Er is een juiste manier van single zijn, een verkeerde manier van single zijn, en dan... heb je Alice. En Robin. Lucy. Meg. Tom. David. New York zit vol met eenzame zielen op zoek naar de juiste match, echte liefde, een date, of gewoon iets daar tussenin. En ergens tussen de uitdagende berichtjes en one-night stands, hebben deze vrijgezelle allemaal iets gemeen, de noodzaak om te leren op de juiste manier single te zijn in een wereld vol met steeds veranderende definities van liefde. Daten in de stad die nooit slaapt is nog nooit zo leuk geweest.

Spotlight

In het indrukwekkende filmdrama Spotlight stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap die uiteindelijk één van de grootste schandalen uit de Amerikaanse geschiedenis werd. Met een sterrencast bestaande uit onder anderen Rachel McAdams, Liev Schreiber, Mark Ruffalo, Michael Keaton en Stanley Tucci. Spotlight vertelt het waargebeurde verhaal over het verslag van The Boston Globe over diverse seksschandalen binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts in 2001. De onderzoeksafdeling Spotlight van The Boston Globe wordt ingezet hier verslag van te doen, maar de zaak blijkt groter en ingewikkelder dan gedacht: tijdens de zoektocht naar de waarheid raken ze verwikkeld in een politiek spel waarin ze ontdekken dat niet alle betrokken partijen hetzelfde belanghebben. The Boston Globe ontving in 2003 de Pulitzerprijs voor deze journalistieke daad. De film wordt beschouwd als één van de meest belovende films van het Toronto Filmfestival, waar de film in première ging.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 1 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 3 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5