Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

SpringFest verrast bezoeker

Divers

In De Compagnie op de haven van Oudeschild is zaterdag de tweede editie van SpringFest gehouden, een klein en gemoedelijk festival.

Jug Bros beet het spits af met oude nummers in een nieuwe jas. De mannen trakteerden ons met een geheel vernieuwde funky sound. Hierna was het de beurt aan Daimy Lotus een zeer gedreven singer songwriter, een dame die al haar nummers vol passie ter gehore brengt; een verassend goede stem zo op de haven van Oudeschild. Na Daimy Lotus mocht Cosmic Carnival los. Het publiek druppelde mondjesmaat binnen en genoot van de energie die deze band bracht. Een heerlijke opzwepende dansbare sound. De muzikanten gaven elkaar duidelijk de ruimte en dat kwam volledig ten goede van de muziek. De band heeft een instrumentarium waarin ruimte werd gemaakt voor een pedal steel, fluit, viool en diverse percussie instrumenten…. Met zoveel instrumenten kan het snel een zootje worden, bij Cosmic Carnival niet. Ze wisten zeer goed nuances aan te brengen in de verschillende disciplines, hierdoor ademde de band en genoot het publiek volop. De band schroomde ook niet met het geven van een toegift van een half uur wat door het publiek dankbaar werd ontvangen.


De heren van Living Room Heroes waren inmiddels ook aangekomen, zoals verwacht nam het publiek direct toe. Living Room Heroes is geen onbekende op Texel en staat garant voor een heerlijk optreden. Met veel enthousiasme brengt de band hun muziek, die heerlijk in het gehoor ligt. Met pure passie voor authenticiteit en een karakteristiek stemgeluid met teksten recht uit het hart. Hoewel voor de gasten die op tijd gekomen waren Daimy Lotus en De Cosmic Carnival een zeer welkome en aangename verrassing was, waren de Living Room Heroes de band voor wie ze kwamen. De Compagnie was vol en er heerste een zeer gezellige, gemoedelijke "festival sfeer" Het publiek genoot van het heerlijke eten en een lekker drankje en maakte goed gebruik van de dansvloer. De bandleden voegden zich stuk voor stuk na hun optreden tussen het publiek om gezamenlijk te genieten van de fantastische afsluiter: Faya Amsterdam Allstars een band vol met gedreven musici uit alle windstreken. Met de invloeden uit Suriname, Indonesië, de Antillen, Uruguay en Armenië vormen deze mannen een kleurrijke afspiegeling van Amsterdam, de thuisbasis van Amsterdam Fay allstars. Deze band bestaat pas twee jaar maar hun opzwepende "Jamaican jazz tot he max" was een groot succes. Ter plekke werd er tot het maximum geïmproviseerd om De Compagnie helemaal op zijn kop te zetten en dat is gelukt!

SpringFest was een succes, het publiek genoot, de sfeer was goed. De Compagnie heeft afgelopen winter goed zijn best gedaan om zeer veel muzikaliteit talent aan het publiek te tonen, qua bands is dat zeer goed gelukt. 9 april speelt de Texelse band Switch en Gang of Seven uit Sint Jacob Parochie het dak er nog éénmaal af, een hele avond vol met herkenbare covers. De muzikale avonden starten weer op 15 oktober 2016 met FestiFALL wederom een dag en avond vol met top bands. Houd voor meer muziek de media en de website van De Compagnie in de gaten.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 6 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45