Hennie Huisman
Hennie Huisman

Dit artikel is geschreven door
Koppiestiêd op Texel

Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.

Wat zijn we lekker zichtbaar!

Divers

Enkele weken geleden stelde ik in deze serie blogs dat de gemeente zich wel wat meer kennis kon aanmeten wanneer het ging om sociale media. Die oproep was niet aan dovemansoren gericht. Wat zijn we ineens lekker zichtbaar. Dat een enkele lokale politicus zich op Twitter bevindt wisten we al, hetzelfde geldt voor onze burgemeester en wethouder Hercules. Deze week ging onze wethouder Hennie Huisman nog een stapje verder.

In een heuse 'vlog' op een speciaal opgerichte Facebookpagina geeft de wethouder ons een kijkje in het dagelijks leven van een eilandwethouder. Ietwat onwennig en een tikkeltje statisch verscheen ze deze week voor de camera. Mevrouw Huisman, ik vond het geweldig. Juist het onwennige maakte het totaal ontwapenend. Ik heb u met plezier bekeken en kijk vol verwachting uit naar de volgende aflevering. Voornamelijk omdat u nog wel eens een flapuit bent, zorgen de blogs vast nog een keer voor een verrassing. Ik vind het dapper, hulde. Ik hoop oprecht dat de mensen netjes blijven en u niet alleen spammen voor hun eigen idealen. 

Ook ons blauw op straat neemt ons digitaal mee op reis tegenwoordig. De avonturen van Kuifje zijn er niets bij. "We zijn vandaag begonnen met een melding van een onwelwording in De Koog waarbij gezegd moet worden dat enkele burgers erg goed handelden. Hierna kwam al snel de tweede melding; Een overvalalarm bij een vakantiepark waar -bij terugbellen van onze meldkamer- er niet werd opgenomen. We rijden tijdens deze melding met toestemming (het gebruiken van optische en geluidssignalen)." Los van het prachtige woord 'onwelwording', dat hierbij in het Texelse woordenboek wordt opgenomen, heb ik mij ten positieve verbaasd over de dialoog die de politie ook nog aangaat in de reacties eronder. Nadat iemand reageert met het taggen van een vriend en de opmerking "Jij kan hier toch veel harder", reageert de politie serieus. "Ik betwijfel of ........ daar een specialistische opleiding voor heeft gevolgd ....... Het doel is om vooral de mede-weggebruiker geen risico te laten lopen. Bij hogere snelheden is er minder remweg en wordt het risico logischerwijs groter." Diep respect mannen, ik vind het geweldig.

De politie, wethouders en de burgemeester communiceren op moderne wijze met 'de burger'. Ik ben ervan overtuigd dat dit de kloof vermindert en vind het een uitstekend initiatief. Maar zij waren niet de enigen die lekker zichtbaar waren afgelopen tijd. Lodewijk Asscher ging de discussie aan met mensen die hem anoniem kapot maakten en hem de meest verschrikkelijke ziektes toewensten. Hij deed dit op een zeer vermakelijke manier, hetgeen veel sympathie opwekte. Deze positieve wending op sociale media betekent natuurlijk ook weer niet dat we alles hoeven te weten. Het is bijvoorbeeld een wonder hoe redacteur Job Schepers nog iets meekrijgt van de vergaderingen die hij bezoekt. Iedere drie minuten verschijnt er wel een Tweet. Je kunt je afvragen of dit verslaglegging is of een gebrek aan focus. Kortom, we moeten met zijn allen de gulden middenweg zien te vinden. 

Ik wens iedereen een sociaal zichtbaar weekend.

Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 19 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 22 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00