Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Koppiestiêd op Texel

Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.

De wereld op zijn kop

Divers

"Willen we een tweede Karseboom in de Koog? Nee !!!!" Met deze zin opende Frits Langeveld een charme-offensief voor plannen met de Talk of the Town. Het pand dat van hem is en wel een opknapbeurt kan gebruiken. Beste Frits, we wilden niet eens een eerste Karseboom.

Die spookruïne op de Vismarkt in Den Burg is een aanfluiting. Ik snap dat dit niet allemaal aan jou ligt, de plannen met het centrum schieten niet op. Investeren in een kroeg ter grootte van een inloopkast achter een openbaar toilet is ook lastig. Aan de andere kant ligt het nooit aan jou. Dat maakt je zaak niet sterker. Je hebt ballen, dat mag gezegd worden. Je toespraak voor de commissie was duidelijk. Je gaat niet investeren zonder een integraal plan voor de Groeneplaats en de Vismarkt. De burgemeester wil niet de juridische kant met je op. Verstandige beslissing, dat spekt alleen de gemeentekas. Als jij besloten hebt dat je niet gaat investeren, betaal je liever de dwangsom. Zoals bij een scheiding de kinderen het slachtoffer zijn, zijn de Texelaars nu het slachtoffer van jouw penismeting met de gemeente. Knap die keet even op, gooi hem plat voor mijn part, maar doe iets. En meer dan een paar jaar geleden toen alle kabels er uit werden getrokken om het brandveilig te maken en hier en daar wat verstevigd werd om instorten te voorkomen. Naar het schijnt heb je zelfs de kosten betaald voor de beschilderde panelen die het pand nog een beetje vrolijkheid geven.

Het mocht wat kosten! De nieuwe burgemeester is net begonnen en voortvarend van start gegaan. Maar als hij Frits tot investeren krijgt, moeten we die man levenslang vastleggen en hem ook maar direct ereburger maken. Waar de politiek Langeveld al bijviel en ook ik het mee eens ben, is het feit dat we ons niet tot de Karseboom moeten beperken, maar dat we direct even alle bouwvallen onder handen moeten nemen. Zoals bijvoorbeeld de Chinees. Als we nou met de Karseboom en de Chinees beginnen en daarnaast ook de muziekkoepel introduceren, is het al een heel ander gezicht. Ik hoop dat er tempo in komt, want de afgelopen vijf jaar is er niet veel meer gebeurd dan het verwijderen van de 'bult' van de Groeneplaats.

Er gloort licht aan de horizon: volgens Eric Hercules wordt het Waaggebouw binnenkort in oude staat teruggebracht, waarna de Lindeboom er mee aan de slag kan. Ik hoop dat dit voldoende is voor Frits om ook eens wat te doen. De Groeneplaats kan binnen een jaar heel mooi zijn, als de partijen de ruimte krijgen en inzet tonen. Ook Frits heeft mooie plannen, maar volgens de beer worden die altijd gedwarsboomd door de gemeente. De enige die de Karseboom moet opknappen is Frits, en niet alleen op door hem gestelde voorwaarden, dat is wel de wereld op zijn kop.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 11 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 16 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1