Start bij de boot 't Horntje met organisator Dick van der Weide voorop op de fiets. (Foto Dia Maat)
Start bij de boot 't Horntje met organisator Dick van der Weide voorop op de fiets. (Foto Dia Maat)

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Inschrijving Halve Marathon duurt vier minuten

Divers

Drie minuten, zolang duurde het dit jaar tot de inschrijving voor het starten vanaf de boot voor de Texel Halve Marathon vol zat. Het duurde vijftien minuten voor ook eilandstarts (met 500 extra startplaatsen) vergeven waren.

Om 0.00 uur begon de inschrijving van de Texel Halve Marathon die op 25 september voor de tiende keer gehouden wordt. Al om kwart voor twaalf kwamen berichten voorbij van fanatieke hardlopers die klaar zaten voor de inschrijving. Eén minuut te laat, kan al betekenen dat je buiten de boot valt. Om de inschrijving definitief te maken dienen alle aanmelders en 'eigen deelnemers' die een inschrijfcode voor de tiende editie in hun bezit hebben zich nog in te schrijven via de website inschrijven.nl. In alle rust kunnen de deelnemers de komende dagen, tot uiterlijk 8 februari 00:00 uur,  inschrijven. Hierna heeft men bijna 8 maanden om zich voor te bereiden op het evenement dat op zondag 25 september om 12:30 uur van start zal gaan.

In 2 minuten en 42 seconden was 'de race' voor één van de 1650 startplaatsen vanaf de boot gelopen. De 500 extra startplaatsen voor de nieuwe eilandstart waren dus binnen 15 minuten vergeven. Om 01:00 besloot de organisatie om ook de wachtlijsten te sluiten. Alleen aanmelden voor De 6 van Den Hoorn en het Texel Team Arrangement is nog mogelijk. Hoewel de aanloop dit jaar rustiger verliep dan voorgaande jaren bleek dit reeds 1 minuut na de opening een slechte voorspeller te zijn. Reeds 843 lopers werden door het speciale aanmeldsysteem van de Texel Halve Marathon in de eerste minuut geregistreerd. Wederom waren veel sporters die zenuwachtig achter de PC in de kamer of met de tablet in bed er buitengewoon snel bij om zich aan te melden. In 162 seconden waren de 1650 startplaatsen voor de bootstart uitverkocht en stond de teller op meer dan 1750 aanmeldingen voor alle onderdelen: een gemiddelde van iets meer dan 10 seconde.

Extra eilandstart blijkt te voldoen aan behoefte

Nadat de wachtlijst voor de bootstart automatisch actief werd, begon de aanmelding voor de nieuwe alternatieve start vanaf het eiland vol te lopen. Deze tweede kans om toch nog in te schrijven werd door velen alsnog gegrepen. Om 00:15 uur waren de 500 extra startplaatsen uitgedeeld en werd ook voor dit onderdeel de wachtlijst actief. Één uur na de opening van de inschrijving besloot de organisatie danook om de wachtlijsten te sluiten omdat verder aanmelden voor de deze lijst niet meer zinvol was.

De 6 van Den Hoorn en Texel Team Arrangement nog open

De 6 van Den Hoorn, de 6 kilometer loop met start in Den Hoorn is voor jeugdige en beginnende lopers een ideaal evenement om ook de Texel Halve Marathon te beleven. De uitbreiding van het aantal deelnemers tot 500 voor De 6 van Den Hoorn in het afgelopen jaar voldeed aan een behoefte en is dus gehandhaafd. De inschrijving voor dit evenement is nog open. Deelnemers die zich hiervoor wensen in te schrijven dienen zich eerst aan te melden op aanmelden.texelhalvemarathon.nl. Naast de inschrijving voor De 6 van Den Hoorn is er nog de beperkte mogelijkheid om mee te doen als team via het Texel Team Arrangement. Dit arrangement biedt een aantal aantrekkelijke extra's voor deelnemers die met een team wensen deel te nemen. Op volgorde van binnenkomst worden de aanvragen hiervoor afgehandeld. Het Texel Team Arrangement is beperkt beschikbaar en biedt de nog allerlaatste mogelijkheid om als loper aan de start te staan op de TESO-veerboot op 25 september a.s.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 6 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 11 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1