Schrijfster Brendie Lugtmeijer
Schrijfster Brendie Lugtmeijer

Dit artikel is geschreven door
Bibliotheek Texel

Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

Brendie Lugtmeijer geeft lezing in de bibliotheek

Divers

De Texelse schrijfster Brendie Lugtmeijer geeft donderdag 21 januari een lezing in de bibliotheek over haar romandebuut Tombola. Dit boek verscheen september 2015 bij uitgeverij Godijn.

Lugtmeijer heeft tien jaar in Catalonië gewoond. Daarna heeft zij in Nederland negen jaar gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs. Tegenwoordig is zij mede-eigenaar van een kledingzaak op Texel. Er zijn diverse korte verhalen van haar gepubliceerd.

Over de inhoud van het verhaal zegt de uitgever: La vida es una tombola. Het leven is een tombola, een loterij waarbij altijd wordt uitgekeerd. De spanning bevindt zich in het feit dat er waardevolle en waardeloze prijzen te winnen zijn. Maar, wat is waardeloos en wat is waardevol? Nadat haar huwelijk met de Spaanse Cisco is gestrand, keert Hanna met haar dochter terug naar Nederland. Haar jeugdvriendin Marit is haar steun en toeverlaat. Dan moet Hanna onverwachts terug naar Spanje. Ze wordt geconfronteerd met het verleden en een onmogelijke liefde. Tombola is een verhaal over scheiden en schuldgevoelens, maar ook over kwetsbaarheid, liefde en de kracht van vriendschap.

Tijdens de lezing zal de schrijfster ingaan op het ontstaan van de roman, het schrijfproces en de hobbels die ze onderweg tegenkwam. Na afloop kunnen er vragen gesteld worden en kan het boek worden gekocht en gesigneerd.

Aanvang 20.00 uur, locatie is de bibliotheek in de Drijverstraat, entree € 3.50 voor bibliotheekleden en € 5.00 voor niet leden. Dit is inclusief koffie / thee.

Opgeven kan in de bibliotheek of via www.kopgroepbibliotheken.nl activiteiten.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2