Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Maarten Schuijl

Texelaar in de Verenigde Staten

Blog

Tennessee, de "Big Orange Country"

Divers

Beste Texelaars, hier is mijn nieuwe blog! In de vorige editie had ik het onder andere over mijn eerste American Football wedstrijd en hoe het avontuur begon. In deze blog wat meer over het leven in Tennessee dat ook wel de "Big Orange Country" wordt genoemd.

De exacte reden achter de bijnaam is de universiteit die in Knoxville, Tennessee is gevestigd. In de Verenigde Staten hebben ze in plaats van sportverenigingen scholen die tegen elkaar strijden voor nationale titels. Om een voorbeeld te noemen: Ik speel voor de Sunbright High School "Tigers" en we spelen tegen de Wartburg Central High School "Bulldogs". Er zijn wel sportverenigingen, maar dat is puur als je klaar bent met je opleiding en geldt puur een beetje als een hobby naast je werk. De universiteit in Knoxville wordt ook wel de "University of Tennessee" genoemd en ze spelen in de SEC, dat is een competitie waar de Colleges en Universiteiten in het zuiden van de Verenigde Staten tegen elkaar spelen. Zo speelt Tennessee ieder jaar op dezelfde dag tegen de aartsrivaal de "Alabama Crimson Tide", de universiteit van de staat Alabama. De bijnaam van Tennessee is overigens " the Volunteers" vertaald: "de Vrijwilligers". Oranje is de kleur van de shirts waar zij in spelen vandaar de bijnaam "The Big Orange" ze bezitten een stadion dat nog groter is dan Camp Nou het stadion van FC Barcelona, met een capaciteit van iets meer dan een 100.000 is het één van de grootste stadions in de wereld, en ik kan zeggen dat ik er geweest ben! Ik was aanwezig bij de wedstrijd die Universiteit van Tennessee speelde tegen de Universiteit van West Carolina, "UT" won 55-10 en zo had ik weer een geweldige ervaring meegemaakt!


We reden terug naar huis en maakte onderweg een stop bij de benzinepomp, mijn gastvader was vol van vreugde en dat was niet vanwege de overwinning die Tennessee had geboekt maar om de benzineprijs die alwéér gezakt was en ditmaal met 10 cent, van 1,75 naar 1,65 per Gallon ( 1 Gallon is ongeveer 3 Liter ) zo was hij ongeveer 30 dollar kwijt aan zo'n 54 liter... 

Ook op school is het een tikkeltje anders geregeld. Kinderen van 4-5 jaar gaan naar dezelfde school als ik, zij beginnen in de kleuterschool en stromen zo hun hele leven door in dezelfde school totdat ze naar de universiteit of een college gaan. wanneer ze eenmaal in de High School zijn beginnen ze als een Freshman, de eerste jaars die alles moeten schoonmaken als ze in het American Football team zitten. Een jaar later zijn ze Sophomores, die moeten zich vooral op school focussen en worden veel getoetst. Het jaar erop zijn ze Juniors, derde jaar die vooral jaloers zijn op de laatste jaars en zich moeten gaan voorbereiden op het laatste jaar. Dan heb je de Seniors als laatste jaars ( Daar ben ik er één van ) die zich vooral moeten voorbereiden op hun college of universiteit waar zij naartoe gaan en natuurlijk het goede voorbeeld moeten geven.

Maar wat mij het meeste aansprak was de drive-in apotheek die ze hier hebben, daar keek ik wel heel verbaasd van op.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 14 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1