Sportvereniging De Koog

De Koog wint belangrijk duel tegen VZV

Het elftal uit De Koog heeft afgelopen zondag de eerste competitiehelft afgesloten met een goed resultaat. VZV uit ´t Veld werd op eigen veld met 4-0 verslagen.

In de eerste helft was het De Koog dat de wedstrijd naar zich toe trok. De tegenstander kon eigenlijk geen vuist maken en probeerde met opportunistisch spel het spelbeeld te doen keren. De eerste echte mogelijkheid voor het team uit de badplaats was gelijk een doelpunt. Alex Daalder rondde omstreeks de 10e minuut een fraaie aanval af met een schot in de verre hoek: 1-0

Tien minuten later was het Ben Siebinga die de voorsprong vergrootte. Myron Helleman gaf een perfecte voorzet waarna de lenige buitenspeler de bal binnenschoot: 2-0. Helleman was zelf ook nog dichtbij een doelpunt maar na een scrimmage schoot hij de bal tegen de keeper. De rode lantaarndrager uit ´t Veld voelde dat dit een lastige middag kon worden en dat werd het. In de eerste helft kwamen de gasten slechts tot één schot op doel.

Na de thee was er gelijk weer reden tot juichen voor de thuisploeg. Robin Schoo rondde in de 46e minuut een voorzet van Ben Siebinga met een wippertje over de keeper fraai af: 3-0
De Koog liet niets aan het toeval over en op elke plek werd er voor de winst gestreden. Defensief stond het goed met Jesse Blaauboer en Luc Kedde als backs. Het centrale duo bestond uit Andries Kuip en Bart-Jan Grisnigt die de boel verdedigend goed op orde hadden.In de 52e minuut was het wederom Schoo die een snelle aanval opgezet door Alex Daalder wist te verzilveren: 4-0 De tegenstander uit het ´t Veld was niet bij machte om het tij te doen keren.

Keeper Eddy Witte had eigenlijk de gehele wedstrijd weinig tot niks te doen gehad, maar moest in de 79e minuut één keer nuttig redding brengen. Een ingevallen jeugdige speler van VZV probeerde vanaf de tweede lijn met een schot in de korte hoek, de eer te redden. In de problemen was het team van Marcel Ris vrijwel geen moment geweest en kon het vrij eenvoudig de wedstrijd op de counter uitspelen. In de 91e minuut floot de jeugdige scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Eindstand: 4-0

"Het een schuin oog op de ranglijst was het erg belangrijk om deze pot te winnen. Dat hebben we vandaag met verve gedaan. De wedstrijdinstelling van afgelopen weken hebben we vandaag voortgezet en met dit als resultaat. Ook voor ons hondstrouwe publiek is zo´n thuisoverwinning wel eens lekker. Aldus een opgetogen Marcel Ris."

Het is nu winterstop. De eerste wedstrijd van de Koog staat gepland op zondag 24 januari 2016, uit tegen Dirkshorn. Aanvang 14:00 uur

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.