Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Van Heerwaarden en Veeger winnen derde ronde Klaverjaskampioenschap.

Divers

Peter van Heerwaarden en Freek Veeger haalden de hoogste score in de derde ronde van het Texels Kampioenschap klaverjassen. Theo Witte en Tiny Zwaneveld zetten de concurrentie op achterstand en leiden nu riant.

Peter van Heerwaarden moest het zonder vaste maat Cees Vinke stellen, maar kon het uitstekend vinden met routinier Freek Veeger. Alle vier de spelletjes werden met winst afgesloten. Vooral het derde spel van 2447 punten droeg bij aan de hoge score van 7674 punten. Van Heerwaarden en Vinke maakten een reuzensprong in het algemeen klassement en stijgen van twaalf naar drie. Tiny Zwaneveld en Theo Witte deden in deze tweede ronde bijzonder goede zaken. De directe concurrenten bleven steken in middelmatige scores terwijl zij zelf de tweede plaats pakten. Zij haalden 7411 punten. De score kwam gelijkmatig tot stand met één uitschieter van 2142 punten. Door dit resultaat nemen Zwaneveld en Witte tot wat afstand van de directe concurrenten. Anita Kalf en Miriam Boogaard zijn dit seizoen prima op dreef. Zij haalden een mooie derde plaats met 6881 punten. Winst in het algemeen klassement leverde dat niet op, zij blijven vijfde. ,Zij doen nog goed mee voor een top-drie notering. Bart Weijdt en Piet Moree haalden de derde plaats. Er leek meer in te zitten, maar in het laatste spel werden zij duidelijk geklopt door rondewinnaars Veeger en Van Heerwaarden. Met een score van 6881 punten behouden Weijdt en Moree de zesde plaats. Ook Eric Jan Geus en Willem Koomen handhaafden zich probleemloos in de top-10 door de vijfde plaats te pakken. Geus en Koomen haalden 6557 punten en handhaven zich op zeven. Het gemiddelde was met 6264 punten aan de hoge kant. Er werden 34 marsen gespeeld.

Met nog twee ronden te gaan handhaven Zwaneveld en Witte zich aan de top. Zij hebben nu 1424 punten op Lieuwe van der Veen en John Vlaming. Van Heerwaarden en VInke staan derde op 1557 punten. Gerda Veeger en Fenny Caspers staan nu vierde op 1683 punten, gevolgd door Anita Kalf en Miriam Boogaard, die 1708 punten achter staan..

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 4 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 10 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1