Afbeelding

Twee uitjes voor één prijs

Divers

In de kerstvakantie kun je op Texel heerlijk uitwaaien, maar is er ook een grote behoefte aan binnenactiviteiten. Ecomare en Kaap Skil bieden daarom een KerstKortingsKaart aan. Hiermee kunnen mensen goedkoper naar de twee musea. De kaart is de hele vakantie geldig. 

Kaap Skil en Ecomare zijn in de vakantie dagelijks open, behalve op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Er worden extra activiteiten aangeboden en ook herhalingsbezoekers zullen nieuwe dingen ontdekken. 

Kaap Skil opent op de eerste vakantiedag een tentoonstelling in molen De Traanroeier en er is een expositie van Lego-bootjes. Lichtobjecten van  beeldend kunstenaar Maria Roelofsen zijn te bewonderen in het pakhuis. In de jutterij worden bijna dagelijks stoere en sterke juttersverhalen verteld. Op zondag 20 december zingt 'het koortje van Gerrit' vanaf half vier kerstliederen in het museumcafé.

Bij Ecomare is in het afgelopen jaar een aantal nieuwe exposities gemaakt. Bijzondere activiteit deze vakantie is het snijden van een haai. Dit vindt plaats op 30 december om 14 uur in het veldcentrum van Ecomare. Het NIOZ had nog een mooie grote haai in de vriezer liggen, die ze voor dit doel beschikbaar heeft gesteld. Conservator Arthur Oosterbaan zal er het mes in zetten en uitleg geven bij wat hij blootlegt. Deze openbare snijsessie is gratis voor bezoekers. Omdat de zaalgrootte beperkt is, moet er wel vooraf een kaartje bij de receptie worden gehaald.

De KerstKortingsKaart kost € 17,- voor volwassenen en € 12,- voor kinderen. Hij is vanaf 19 december te koop bij de kassa van Kaap Skil en Ecomare en geldig tot 4 januari.
 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2