Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Winst voor Westdorp en Zaal

Divers

Hans Westdorp en Jan Zaal pakten in de 11e ronde van de competitie hun eerste rondewinst. John Vlaming en Eric Jan Geus behouden de leiding in het algemeen klassement.

Jan Zaal en Hans Westdorp waren vorig jaar lang in de race voor de clubtitel. Dit jaar wilde het tot nu toe nog niet zo erg vlotten. De laatste weken zijn Zaal en Westdorp begonnen aan een inhaalrace. In deze ronde haalden zij met vier gelijkmatige scores de rondewinst binnen. Zij scoorden 7191 punten. Zij blijven daarmee op de zesde plaats staan, maar hebben wel aansluiting gevonden met de subtop. Lieuwe van der Veen en Co Koomen spelen dit jaar wat wisselvallig. De laatste weken waren zij weer wat weggezakt in het klassement maar de tweede plaats maakte veel goed. Vooral in het tweede spelletje werd er flink uitgehaald met een score van 2313 punten. Zij haalden 7008 punten en maken een forse sprong in het klassement; zij stijgen van elf naar zeven. Marja en Martien Bakelaar haalden de derde plaats met 6801 punten. Daarmee namen de Bakelaars afstand van de onderste regionen en stijgen van vijftien naar dertien. Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden handhaven zich goed in de top. Zij haalden de vierde plaats binnen met 6656 punten en handhaven zich op de derde plaats. Theo en Gerard Witte haalden de vijfde plaats met 6428 punten. De gebroeders spelen dit seizoen opvallend veel marsen, ook gisteravond werden er weer drie aan het totaal toegevoegd. In het algemeen klassement stijgen de Wittes van tien naar negen. Het gemiddelde was met 6213 punten aan de lage kant. Er werden 29 marsen gespeeld.

John Vlaming en Eric Jan Geus behouden de leiding in het klassement. Zij hadden een lastige avond, na een opening van 2265 punten bleven zij in de tweede ronde zelfs onder de duizend punten steken. Het neemt niet weg dat zij nog altijd een ruime voorsprong hebben op Bas Tromp en Frans Stark. Zij liepen weer iets in en staan nu op 2361 punten achterstand. Ook Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden kropen weer wat dichterbij en staan nu op 2674 punten derde.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 20 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 22 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00