Sporthal Ons Genoegen.
Sporthal Ons Genoegen.

Dit artikel is geschreven door
Koppiestiêd op Texel

Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.

Vrijheid van meningsuiting

Divers

Vrijheid van meningsuiting, het is vandaag de dag het excuus voor het spuien van belediging op belediging. De vluchtelingenkwestie bleek daar weer een prachtig voorbeeld van. 

Ieder mag zijn mening hebben, de redactie van de Texelse Courant koos er voor om een aantal reacties te verwijderen op de bekendmaking van de opvang van vluchtelingen in Ons Genoegen. Gelukkig maar, want wat er zoal voorbij kwam had niets met vrijheid van meningsuiting te maken. Wat ik zoal voorbij zag komen voor de redactie ingreep, was onder meer: "Dan moet je ook niet zeuren als je dochter verkracht wordt", "stop hersenen in je hoofd" (tegen ieder die het met deze persoon oneens was) en nog een aantal van deze niet al te slimme reacties. Het over één kam scheren of het beledigen van mensen die een andere mening hebben, heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken. 

Toch waren er voor- en tegenstanders van de opvang die gelukkig wel inhoudelijk de strijd met elkaar aangingen. En beide kanten genoten toen één van de volgers de Texelse Courant ging dreigen met de rechtbank, de raad van de journalistiek en jawel, de ANWB. De veiligheidsraad van de verenigde naties bleef nog net buiten schot. "Indien ik hoor of zie dat u nogmaals zaken verwijdert zien we elkaar zeer snel in de rechtbank. Is toch vrije meningsuiting er bestaat nog steeds een grondwet. Deze geldt ook voor de Texelse Courant." Het leidde tot de nodige hilariteit. Een krant mag op zijn Facebookpagina natuurlijk de regels bepalen en de grondwet heeft daar vrij weinig mee te maken. Het zou een fraaie boel zijn als alle digitale diarree de schifting zou overleven. 

Als mensen een beetje respect hebben voor elkaars mening en niet gaan schelden als een ander het niet met ze eens is, zou het een stuk gezelliger blijven. Een prettig weekend allemaal. 

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 15 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 20 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1