Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

De Koog, veel jeugd en hoge kwaliteit

Divers

Met maar liefst dertig speulers bij de jeugd kon Ouwe Sunderklaas in De Koog al niet meer stuk. Bij de volwassenen was het rustiger, maar de kwaliteit was hoog. Traditiegetrouw pakte de groep van SV De Koog onder leiding van Henk-Jan Klok groots uit. De groep had een gigantisch monopolyspel gemaakt waarin de toekomstplannen van De Koog op de hak werden genomen.



Volgens de grote groep werd de toekomst van de badplaats bepaald door de hoge heren. Onder meer Paul van Dijk, Frits 'de beer' Langeveld, Peter van Galen en Eric Hercules passeerden de revue. Andere zaken die voorbij kwamen waren het pannenkoekhuis en de winkel Sjoegie van Stef en Ineke Bakker, Chaletpark Bregkoog als nieuwe sponsor van het pupillentoernooi, de nieuwe verlichting en de reünie van het uitgaan in De Koog. De toeschouwers drongen samen onder de luifel van café Sjans om aan de regen te ontsnappen. Was het eerdere jaren over de grens, gisteren was het fel maar plezierig. De Koog toonde dat Ouwe Sunderklaas springlevend is. Ook na de festiviteiten was het lang onrustig in de cafés.



Feest bij het team van het Monopolyspel. Foto: Patricia Wiering.


Bij de jeugd toonden de jeugdigen zich al ervaren speulers. Een grote groep uitte de zorgen over het gebrek aan jeugd bij de plaatselijke voetbalclub, terwijl andere jongeren zich sterk maakten voor een jaarlijkse spooktocht. Ook het ontbreken van een jongerencamping kwam treffend voorbij, terwijl twee speulers het verdwijnen van de pin ten tonele brachten. Vanwege de regen waren de speulen van de jeugd naar binnen verplaatst. Het was een drukte van jewelste in Sjans. Enige nadeel was dat een prachtig gebouwd vliegtuig (een link naar de verlichting op de weg, die de wegen doet veranderen in een landingsbaan) niet naar binnen kon. Het voertuig paste niet door de deur. Het mocht de pret niet drukken. 





Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7