Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bioscoop

The force awakens in bioscoop

Divers

De feestdagen komen er aan en dit is altijd een goede tijd voor de bioscoopliefhebbers. Konden we vorige week in Cinema Texel al ruiken aan "Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba" en Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film 3D", nu komen daar "In the Heart of the Sea" en "Star Wars: The Force Awakens 3D"(vanaf 16 december) bij.

In the Heart of the Sea

Deze film is gebaseerd op de bestseller van Nathaniel Philbrick. In de winter van 1820 wordt de walvisvaarder Essex aangevallen door iets dat niemand kon geloven; een reusachtige walvis met bijna menselijke wraakgevoelens. Deze waargebeurde maritieme ramp inspireerde Herman Melville tot het schrijven van zijn beroemde boek Moby-Dick. Maar dat boek vertelt slechts een deel van het verhaal. Heart of the Sea gaat over de nasleep, als de overlevenden tot het uiterste moeten gaan en het ondenkbare moeten doen om in leven te blijven.

Star Wars: The Force Awakens 3D

Lucasfilm en regisseur J.J. Abrams slaan de handen ineen en nemen je mee naar een galaxy far far away. In de film spelen Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyongo, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew en Max Von Sydow.

Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba

Wanneer Dummie beseft dat hij nooit groot zal worden en dus ook geen koning, wil hij in ieder geval net zo beroemd worden als zijn farao-vader. Vol zelfvertrouwen doet hij mee aan een bijzondere wedstrijd. Ondertussen heeft zijn beste vriend Goos een ander plan. Ergens op aarde bevindt zich een geheimzinnig beeldje de sfinx van Shakaba. Misschien kan dat machtige beeldje Dummie helpen?! Goos moet en zal het vinden. Maar waar is het? Bomkak Dinges! Toch niet op de bodem van de zee?

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film 3D NL --- Première

Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus en de rest van de Peanuts-bende maken hun debuut op het witte doek, zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien, in een schitterend 3D-avontuur! Charlie Brown, s werelds meest geliefde underdog, begint aan een groots en heldhaftig avontuur terwijl zijn beste vriend, de lieve beagle Snoopy, het luchtruim kiest om het op te nemen tegen zijn aartsvijand De Rode Baron. Dankzij de fantasie van Charles M. Schulz en de makers van de Ice Age-films, bewijst Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film dat niet elke underdog een hondenleven heeft.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 3 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45