Sportvereniging De Koog

De Koog pakt belangrijk punt in Waarland

In een winderige wedstrijd heeft De Koog tegen Con Zelo een 2-2 uitslag neergezet.

Op het nakende sportcomplex van de gastheren was het voor beide partijen lastig voetballen. De wind was sterk aanwezig waardoor veel passes doorschoten of werden tegengewerkt. De Koog liet zich inzakken en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Con Zelo had meer balbezit, maar wist in de eerste helft niet tot scoren te komen. De Koog was met enkele doelpogingen ook dicht bij een doelpunt, maar de kleine doelman stond vaak op de goede plek.

Voor de rust was een counter door de ploeg uit Waarland al zakelijk afgerond en kort na rust kwam het elftal uit De Koog zelfs op een 2-0 achterstand. Keeper Eddy Witte bokste een voorzet weg, maar deze waaide vervolgens op miraculeuze wijze het doel in. Het elftal van Marcel Ris weigerde zich gewonnen te geven en gaf blijk van een aardige dosis karakter. Binnen vijf minuten kwam De Koog alweer op gelijke hoogte. Yoni Houwing rondde een snelle aanval af met een schuiver door de benen van de keeper: 2-1. Myron Helleman was bij de tweede treffer de doelpuntenmaker. Een voorzet van Robin Schoo werd door de rappe buitenspeler onderkant lat binnen gewerkt: 2-2.

Een goede kans om zelfs nog de drie punten mee naar het eiland te nemen, kwam op naam van Yoni Houwing. Houwing was als rechtsback het zestienmetergebied in gelopen, maar kon een steekbal van Myron Helleman niet tot doelpunt verwerken: zijn harde schot ging rakelings naast. Beide partijen kregen nog enkele mogelijkheden om de partij naar zich toe te trekken, maar de eindstand bleef 2-2.

Marcel Ris: "Het was vandaag lastig voetballen met die wind, maar dat gold voor beide elftallen. We hebben voortgeborduurd op de instelling van afgelopen week. Ondanks twee tegentreffers kort na elkaar, bleven we knokken met dit als eindresultaat. De overwinning was ook erg dichtbij, maar ik ben blij met dit punt".

Volgende week wordt er niet gespeeld. Zondag 20 december speelt De Koog zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. Ditmaal thuis tegen VZV uit `t Veld.

Aanvang: 14:00 uur.