Opnieuw een podiumplaats voor Denise (samen met zoon Jukka). In het midden Marianne Vos en links Lucinda Brand. Foto: Facebook Supporters Denise Betsema

Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Denise derde in Rucphen

Denise Betsema is zaterdagmiddag derde geworden bij de tiende wereldbekerwedstrijd in het Brabantse Rucphen.

Denise lag een tijdje aan kop totdat Marianne Vos de koppositie overnam. In de laatste ronde nam Lucinda Brand de kop over waarna er een tweestrijd tussen Brand en Vos ontstond met Denise stevig op de derde plaats.

Het leek Brand te worden die ging winnen, maar op de streep werd ze alsnog geklopt door Vos die winnaar werd. Denise kwam acht seconden later over de streep.

Zondag doet de Texelse mee aan de Citadelcross in het Belgische Namen, die wedstrijd is ook onderdeel van de wereldbekerwedstrijden.

De wedstrijd in Namen begint om 13:40 uur en is in Nederland te volgen bij Eurosport en via NPO1 (onder voorbehoud)