In actie voor de Sunbright Tigers spelend met nummer 1
In actie voor de Sunbright Tigers spelend met nummer 1

Dit artikel is geschreven door
Maarten Schuijl

Texelaar in de Verenigde Staten

Blogs

Een jaar in de Verenigde Staten!

Divers

Beste Texelaars, mijn naam is Maarten Schuijl, ik ben 17 jaar oud en zit momenteel in de Verenigde Staten en ik doe een High School jaar met de organisatie Education First ( EF ). Zij hebben me geplaatst in de staat Tennessee bij de familie Ryon in het plaatselijke stadje Sunbright. Ik heb het momenteel erg naar mijn zin. Dit zal mijn eerste blog zijn en kijk er heel erg naar uit om mijn verhaal met jullie te delen!

Toen ik op 22 juli op het vliegtuig stapte, wist ik niet wat me zou overkomen. Met mijn volle tassen en vol goede moed stapte ik het vliegtuig in richting New York City om daar van een zomerkamp te genieten. Eenmaal geland werden we opgehaald door de begeleiders van EF en naar de campus van het Muhlenberg College gebracht in Allentown, Pennsylvania, wanneer we aankwamen werden mijn reisgenoten en ik opgedeeld in groepen en naar onze kamers begeleid, mijn kamergenoot was een Deense jongen. ik had al een hoop vrienden gemaakt in de klassen die ik volgde op het kamp. Na een paar dagen was het zover: New York City! Het was een geweldige ervaring om voor het eerst in die grote stad rond te lopen en de mooiste en grootste trekpleisters van de stad te zien zoals: het Vrijheidsbeeld, Times Square, noem maar op! Maar aan alles komt helaas een einde zo ook aan het kamp.. Het was iets om nooit te vergeten en ik heb er zeker van genoten!

Op 1 Augustus was het zover, vliegen naar Knoxville, Tennessee om mijn gastouders te ontmoeten. Op het vliegveld werden een Noorse jongen en ik opgewacht door onze gastouders en onze IEC ( International Exchange Coördinator ). Mijn gastouders Rick en Terri Ryon waren ontzettend verheugd, terwijl ik nog moest bijkomen van de nachtbus en de vlucht die we naar het vliegveld hadden. Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt leidden ze mij door Sunbright heen en stelde me voor aan kennissen en familie. De dag erna zou het gebeuren, ik had mijn eerste American Football training. Vroeg uit mijn bed en alles voorbereiden rond 2 uur vertrokken we naar de thuisbasis van de Sunbright Tigers en de school waar ik naartoe ga de Sunbright School. Wanneer ik aankwam bij de kleedkamer, werd ik voorgesteld aan alle coaches en verwelkomd door het team, gelijk werd er mij gevraagd wat ik als eerste wilde gaan doen. Ik twijfelde geen moment en zei wat ik wilde: Kicken (een ei - vormige bal door grote palen heen schieten) Een Kicker is nodig als er geen mogelijkheden meer zijn tot een Touchdown ( 6 punten ) en er wordt gekozen voor een Field Goal ( 3 punten).

Toen ik het schema voor mijn neus gedrukt kreeg, zag ik dat de eerste wedstrijd gelijk een derby was tegen plaatselijke rivaal de Wartburg Bulldogs. Na een paar weken van training en het aanscherpen van de technie,k was het zover: mijn eerste American Football wedstrijd op het veld van de Wartburg Bulldogs. Nadat ik mijn eerste Extra Point ( Na het scoren van een touchdown is het mogelijk om een extra punt te trappen ) had getrapt, vielen de zenuwen en druk van mijn schouders en scoorde ik 5 punten in mijn debuut voor de Sunbright Tigers. We wonnen de wedstrijd met 47-14 en snoerden de monden van de Bulldogs. Na de wedstrijd werden de felicitaties ontvangen en aten we een pizza bij de plaatselijke pizzeria.

In mijn volgende blog ga ik het hebben over het leven op Texel en hoe dat verschilt met hier. 

Ik houd jullie op de hoogte en tot de volgende blog!

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 15 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3