Dorpshuis De Hof waar 'Testen voor Toegang' is gevestigd.
Dorpshuis De Hof waar 'Testen voor Toegang' is gevestigd. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Testen voor Toegang weer in bedrijf

Algemeen

‘Testen voor Toegang’ is weer terug in De Koog. Locatie is dorpshuis De Hof, de testaanbieder is Covidia.

Dat heeft de gemeente donderdagmiddag laten weten. Dat betekent dat er na een week afwezigheid van de testlocatie toch weer een testlocatie op het eiland is. 

Testen voor Toegang is er voor mensen die niet gevaccineerd zijn, zodat zij zich kunnen laten testen voor een officieel coronatoegangsbewijs waarmee ze kunnen aantonen dat ze niet besmet zijn met het coronavirus.

De testlocatie op Texel kent inmiddels een nogal grillig bestaan; de korte samenvatting is dat Testen voor Toegang er nu weer wel is. En zoals de vlag er nu bijhangt, zal de testlocatie in De Hof weer dagelijks open zijn (was de afgelopen weken niet het geval).

De openingstijden zijn - onder voorbehoud - op vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zondag van 10.00 tot 16.00 uur, op maandag van 11.00 tot 16.00 uur, op dinsdag van 11.00 tot 16.00 uur, op woensdag 11.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Het maken van afspraken is - als het goed is - mogelijk via www.testenvoortoegang.org. Dit was de afgelopen weken ook geen zekerheid bij Testen voor Toegang, vandaar ook hier een slag om de arm.

Een week geleden werd aangeven dat de testlocatie over twee weken weer operationeel zou zijn, dat is nu een week eerder geworden. De aanbieder is hetzelfde gebleven. Snelle Corona Testers, een onderaannemer van aanbieder Covidia, liet ruim een week geleden desgevraagd nog weten dat zondag 28 november echt de laatste dag van de testlocatie in De Koog zou zijn. Hoe lang deze testlocatie 2.0 operationeel blijft, moet de toekomst uitwijzen.

De heropening van Testen voor Toegang is het resultaat van overleg tussen het samenwerkingsverband De Waddeneilanden, Stichting Open Nederland (verantwoordelijk voor Testen voor Toegang) en het ministerie van Volksgezondheid.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 14 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1