Afbeelding

"Het is heel dankbaar werk"

Divers

Er is steeds minder tijd en we hebben steeds meer haast. Toch willen we er allemaal goed uitzien. "Dat is het grote voordeel van permanente make-up. Je ziet er dag en nacht verzorgd uit", vertelt Martine van Hintum van Beauty Outline in de passage 1900 in De Koog.

"Permanente Make-up is voor iedereen. Voor moeders met kinderen die 's ochtends weinig tijd hebben is het ideaal. Maar met permanente make-up kun je ook veel betekenen voor mensen die geen haargroei hebben. Je kunt ze hun wenkbrauwen en een gezichtsuitdrukking teruggeven. Dat is heel dankbaar werk." Permanente make-up wordt gebruikt als eyeliner of bij de wenkbrauwen en blijft drie tot vijf jaar zitten.

"Vaak wordt permanente make-up verward met tatoeages. Dit gaat veel minder diep in de huid, daarom verdwijnt het ook weer. Mijn vaste klanten komen ieder jaar terug om het te laten bijwerken. Dan blijft het resultaat helemaal optimaal. Ik heb daar een speciaal prijsje voor." Eng is het volgens de schoonheidsspecialiste helemaal niet. "Mensen hebben die verwachting, omdat het in de buurt van je ogen is. Maar ik werk met een verdovende spray en er is geen enkel risico." Nadat Martine eerst samenwerkte met iemand die de permanente make-up deed, besloot ze enige tijd geleden zelf een opleiding te volgen.

"Het maakt mij flexibeler en dus kunnen de klanten sneller terecht. Ik adviseer altijd om zo dicht mogelijk bij de eigen kleur te blijven, maar als iemand felblauw wil kan dat natuurlijk ook." Maar Beauty Outline is meer dan permanente make-up. Zo is de schoonheidssalon gespecialiseerd in het oplossen van huidproblemen. "Vanaf december werken we met een nieuwe aanpak. Ik heb een nieuw huidanalyseapparaat aangeschaft dat onder meer het vochtgehalte en de talg in de huid en de elasticiteit van de huid meet. Zo kunnen we klanten nog beter helpen bij problemen als acne, rosacea en couperose. "We werken met een behandelplan bij dit soort huidproblemen. Dat zet ik ook voor de klanten op papier. Hier op bezoek komen werkt niet, als je thuis je huid niet onderhoudt. Het moet ook van jezelf komen. Dat vertel ik ook altijd aan de mensen. Door een eerlijk aanpak heb ik een mooie vaste klantengroep van Texelaars en toeristen opgebouwd"

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 8 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 11 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 12 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5