Een hachelijk moment voor het doel van De Koog

Sportvereniging De Koog

1-4 verlies De Koog

Met een door blessures geteisterd elftal heeft De Koog afgelopen zondag niet weten te winnen. Tegenstander Hugo Boys nam de drie punten mee naar Heerhugowaard.

Al na 20 minuten stond De Koog met 0-2 achter. Bij de eerste tegentreffer werd er aan de rechterkant eenvoudig balverlies geleden waardoor de spits van de tegenstander gemakkelijk kon profiteren. Bij de tweede treffer werd een doorkomende middenvelder niet aangepakt.
Kort voor rust deed de Koog iets terug. Jesse Blaauboer wist na een aanval over de rechterkant de bal over de keeper te schieten..

Ondanks de vele fouten in het veldspel van de gastheren was het geloof aanwezig om weer op gelijke hoogte te komen. Hugo Boys maakte daar een einde aan toen het in de 70e minuut de bal ontving van een Koog speler: 1-3

De Koog deed nog mee om de wedstrijdminuten vol te maken maar wist dat het gespeeld was.
Het mocht eigenlijk ook geen aanspraak maken op de winst, want over de hele wedstrijd gezien wist het elftal uit de badplaats geen bal op vijandelijke doel te schieten.

Niet veel later werd wederom slordig balverlies in het hart van het veld afgestraft met een twee tegen één situatie: 1-4 In de slotfase wist Keeper Eddy Witte zijn ploeg met een aantal goede intercepties van een nog grotere uitslag te redden.

Volgende week speelt De Koog thuis tegen Wiron uit Den Oever.
Aanvang 14:00 uur

De toren van de Waalderkerk in de steigers.