Afbeelding

Ik ben onderweg!

Divers

De eerste dagen op zee. Na 6 dagen in Amsterdam te hebben gelegen was het eindelijk zover: we gingen varen! Mijn vader voer mee van Amsterdam naar IJmuiden, waar alle vrienden en familie ons stonden uit te zwaaien. Het afscheid was best moeilijk maar zodra we de sluis uit voeren voelden we de frisse zeewind in ons gezicht en moesten we aan het werk. Geen tijd meer voor verdriet dus.

Aan het werk? Wat moet er dan allemaal gedaan worden op zo'n schip? Nou, best veel. Iedereen moet 2 keer per dag 3 uur wacht draaien. Ik heb de 9 tot 12 wacht waar ik wel blij mee ben want dan kan je gewoon je normale slaapritme houden. Tijdens de wacht moeten we sturen, het logboek bijhouden, de machinekamer checken, zeilen hijsen of strijken, op de uitkijk staan en onze wacht maakt ook de wc's schoon.

Een uurtje na vertrek waren de eersten al zeeziek en hoorde je elke 10 minuten wel iemand overgeven. Ik heb er zelf gelukkig nog geen last van gehad. Dat gaat waarschijnlijk nog wel komen, want volgens Martin (de kapitein) is de zee nu een spiegeltje. Het is best vreemd om dagenlang alleen maar zee om je heen te hebben en niet van het schip af te kunnen. De eerste dagen hadden we tegenwind en voeren we op de motor, maar toen draaide de wind en werden de eerste zeilen gehesen. De motor ging uit, de zon begon te schijnen en eindelijk zeilden we, heel gaaf!

Op dit moment liggen we in Engeland, in Brixham, en vanmiddag mogen we aan land. De volgende bestemming is Tenerife waar we over ongeveer 2 weken aankomen. Moor

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 16 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30