Sportvereniging De Koog

De Koog delft onderspit in Tuitjenhorn

De Koog heeft zondag niet kunnen winnen van Hollandia T uit Tuitjenhorn.
Het werd 3-0 voor de gastheren.

In de eerste helft was Hollandia T duidelijk de bovenliggende partij. De Koog had veel problemen om de tegenstander te verdedigen en kon bij onderscheppingen de bal nauwelijks in de ploeg houden.
De eerste treffer kwam uit balverlies in de Koger achterhoede waardoor de rechtsbuiten in de 22e minuut de bal kon oppikken en kon binnen schuiven: 1-0.
De ploeg uit Tuitjenhorn wist in de 32e minuut ook de 2-0 te maken. Een slimme loopactie van de behendige spits werd bekroond met een doelpunt: 2-0.
De Koog kreeg in de eerste helft slechts één goede mogelijkheid om tot scoren te komen. Alex Daalder werd weggestuurd en gaf de bal voor op de aangesnelde Marco Koorn. Zijn schot ging over.
De 3-0 vloog er vier minuten voor rust in, maar werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de thee ging  De Koog 4-3-3 spelen en kwamen de Kogers wat beter in de wedstrijd. Tot echte kansen leidde dat echter niet. Het elftal uit De Koog kwam een enkele keer in het strafschopgebied van de tegenstander maar wist de keeper niet in de problemen te brengen. Hollandia T was daarentegen constant dreigend naar voren.
Na een vrije trap voor De Koog, kwam de ploeg uit Tuitjenhorn er snel uit en wist het de 3-0 op het scorebord te zetten. Het elftal uit de badplaats bleef wel proberen om onder de druk uit te voetballen maar kwam vaak niet verder dan een lange bal naar voren. Ondanks een handvol kansen voor de tegenstander bleef de eindstand op een 3-0 staan.

"We hebben verloren van een goede tegenstander. Jammer dat we er geen punt uit hebben kunnen slepen. Hollandia T is de eerste tegenstander die er boven uit stijgt vind ik. "Aldus Marcel Ris

Volgende week is er een inhaalweekend en speelt De Koog niet. Zondag 1 November komt Hugo Boys uit Heerhugowaard op bezoek.