ZDH ook niet opgewassen tegen Wieringerwaard

Algemeen

ZDH heeft ook in de negende wedstrijd van het seizoen geen goed resultaat kunnen boeken. De uitwedstrijd tegen Wieringerwaard ging zondag met 3-0 verloren.

De Zwaluwen beginnen ondanks de laatste plaats op de ranglijst elke zondag weer vol goede moed. Tegen Wieringerwaard moest dat gebeuren zonder aanvallers Gijs de Graaf, Tom Bijl en Tom Reijnders, terwijl ook verdediger Mike van der Wal niet beschikbaar was. Om de voorhoede toch wat ‘body’ te geven, koos coach Joop Rommets voor het duo Mike de Bruijn en Daniël Bakker.

In de eerste tien minuten ging het duel redelijk gelijk op, maar na twaalf minuten stond het toch weer 1-0. Na een afgeslagen corner schoot een speler van de thuisploeg via een ZDH-speler raak. Vier minuten later leed ZDH balverlies op het middenveld en maakten de gastheren door middel van een dodelijke counter de 2-0.

Bewonderenswaardig was dat de Hoornders het hoofd niet lieten hangen en zich zelfs wisten te herpakken. Af en toe werd er best aardig gevoetbald. Het lukte alleen niet om de beslissende pass te geven voor een goede kans.

Na de rust ging ZDH plotseling lekker voetballen. In het eerste kwartier werd Wieringerwaard keurig vast gezet op de eigen helft. Duels op het middenveld werden nu wel gewonnen en dat resulteerde in een reeks corners. Driemaal waagde de lange Bakker een poging, maar even zo vaak bleef een treffer uit. Het dichtst bij kwam ZDH toen een voorzet van de rechterkant bijna door een verdediger in eigen doel werd getikt.

Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. De 3-0 was vergelijkbaar met de eerste goal. Dit keer leek het schot houdbaar, maar een rare stuit van de bal zorgde dat doelman Jelmer de Ruyter mistastte. Tot overmaat van ramp zag verdediger Barry van der El de bal op de doellijn door zijn benen gaan.

Zondag krijgt ZDH weer een nieuwe kans, wanneer het eveneens laag geplaatste Graftdijk naar Den Hoorn komt.