Sander Legierse in een duel om de bal
Sander Legierse in een duel om de bal

Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

Sportvereniging De Koog. Programma, uitslagen en standen op http://www.svdekoog.info

De Koog onderuit tegen Succes

Sport

De Koog heeft thuis van Succes uit Hippolytushoef verloren. In een foutenfestival wisten de gastheren het goede spel van afgelopen week niet door te zetten.

Wat vooraf duidelijk was afgesproken, werd in de eerste fase van de wedstrijd door een aantal spelers niet uitgevoerd. De uitgangspunten, scherp beginnen en niks weggeven, konden daardoor al vrij snel de prullenbak in. De Koog kwam vroeg in de eerste helft door een persoonlijke fout van verdediger Sander Legierse al snel op achterstand: 0-1. Kort daarna werd tegenstander Succes weer geholpen. Ditmaal was het keeper Eddy Witte die de bal bij een tegenstander in de voeten schoot. De speler van Succes wist de bal vervolgens simpel in de verre hoek te leggen: 0-2.


Zelf kreeg het elftal van Marcel Ris ook goede mogelijkheden om de opgelopen averij te repareren. Myron Helleman stond in het zestienmetergebied ongeveer oog in oog met de keeper na een goede bal van Robin Schoo, maar was niet zelfzuchtig en kaatste deze gelijk weer terug naar Schoo. Door de extra handelingen ging de kans verkeken. Ook Sander Legierse was uit een corner dichtbij, maar zijn kopbal ging net naast de paal. Hoewel de voorhoede van Succes voor het meeste gevaar zorgde, was de verdediging de zwakke plek.  

In de tweede helft maakte De Koog in de 66e minuut de enige treffer van de middag. Alex Daalder zorgde met een knap geplaatste vrije trap voor de aansluitingstreffer. Met hervonden energie drong het elftal uit de badplaats aan op de gelijkmaker, maar die bleef uit.

In de 72e minuut werd Alex Daalder uit het niets van achteren neer geschopt door een speler van Succes, wat de laatstgenoemde vervolgens moest bekopen met een rode kaart. De Koog kwam tegen tien man te spelen maar wist daar niet goed mee om te gaan. Lange ballen in plaats van zorgvuldig veldspel bleef het spelbeeld doen bepalen bij de Kogenaren. Alex Daalder kreeg in de 70e minuut de beste mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. Uit de draai wist hij de bal richting het doel te schieten, maar zijn inzet ging net langs de paal.

Ondanks een man minder wist Succes nog drie keer te scoren. Een achterbal werd ver uitgetrapt en stuiterde over alles en iedereen heen, waarna de spits de bal voor het inschieten had: 1-3. Doordat sommige spelers niet kordaat verdedigden, viel ook de vierde tegentreffer kinderlijk eenvoudig binnen: 1-4. Keeper Eddy Witte wist met enkele zeer fraaie reddingen groter leed te voorkomen.

In de 84e minuut was er een mogelijkheid voor Maurice de Groot om de cijfers wat draaglijker te maken. Na aanval over de linkerkant had Maurice de Groot op een voorzet van Andries Kuip de bal voor het inkoppen, maar de lange spits kon zijn hoofd niet tegen de bal krijgen. De vijfde tegentreffer van de middag kwam wederom tot stand door passief verdedigen op meerdere posities. In een overtal wist de handige linksbuiten van de gasten de bal fraai in de bovenhoek te mikken. Dit was tevens de eindstand.

Marcel Ris: "Vandaag ging eigenlijk alles mis wat mis kon gaan. Zonde, want van deze tegenstander had absoluut niet verloren hoeven worden. Thuis komen we heel moeilijk in ons spel en krijgen we veel te gemakkelijk goals tegen. Dat moet er echt uit."

Volgende week gaat De Koog bij Hollandia T op bezoek.
Aanvang 14:00 uur.

Robin Schoo kopt een bal op doel
De enige kaart van de middag
Jesper List duelleert met zijn tegenstander
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 2 uur geleden 5
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 22 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen gisteren
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30