Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Adv.

Stoofpotten, wild en livemuziek

Divers

Heerlijk eten, volop activiteiten voor kinderen, muzikale optredens en natuurlijk het weidse uitzicht over de Waddenzee en de haven van Oudeschild. Eigenlijk is het niet nodig reclame te maken. Dat doet De Compagnie wel voor zichzelf.

Het restaurant bij de jachthaven is in alle seizoenen in trek. In het voorjaar en de zomer is het er gezellig druk met toeristen, zeilers en andere bezoekers van de haven, in de herfst en winter zie je er vooral veel Texelaars. Dat is niet zo gek, want uitbaters Ad Harman en Marleen Groen maken veel werk van het winterseizoen. Dat begint al met de menukaart, die met het begin van de herfst wordt aangepast aan het jaargetijde. Een prominente rol spelen de wildgerechten en stoofpotten. En wat dacht je van mosselen in bockbier? Visliefhebbers komen er sowieso aan hun trekken. Zo zijn de sliptong, zeewolf, garnalen en gamba's er uitstekend. Voor wie gewoon vers niet vers genoeg is, staat in het restaurant een aquarium met kreeften, kokkels en oesters.


Eén of twee keer per maand, meestal op zaterdag, treedt in het winterseizoen een band op in De Compagnie. Een leuk idee voor een avondje stappen. Eerst lekker eten, daarna onder het genot van een drankje en in aangenaam gezelschap naar live muziek luisteren. Een speciale vermelding verdient de stijlvolle inrichting van De Compagnie. Eyecatchers zijn de stoere eikenhouten vloer, de bar met het boomstamblad en de LED-verlichting die de kastenwand en het plafond in alle denkbare kleuren kan uitlichten. Bijzonder populair is De Compagnie bij jonge gezinnen. Terwijl hun vader en moeder van een aperitief genieten, hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. Voor de allerjongsten is er binnen een speciale hoek met heel veel speelgoed en knutselspullen. De wat oudere kunnen buiten vlak naast de deur naar hartenlust klimmen en klauteren in het piratenspeelwrak, zich vermaken op de waterspeelplaats of een balletje trappen op het pannaveldje.

De Compagnie is iedere ochtend vanaf 11 uur open. De keuken is in ieder geval tot 21 uur 's avonds in bedrijf.

Muziekfestival

Het winterseizoen begint bij De Compagnie zaterdag 17 oktober met een muziekfeest met de naam FestiFALL, dat om 15.00 uur van start gaat en niet eerder dan 's nachts zal zijn afgelopen. De Texelse 'huisband' Jug Bros bijt het spits af met een aangename mix van blues, rock en country. Daarna is het de beurt aan Jack and the Weathermen. Deze band uit Haarlem speelt lekker in het gehoor liggende popliedjes, die doen denken aan Chef'Special. The Tightropes maakte deze zomer furore op Sommeltjespop met spetterende blues, funk en rock 'n' roll. De reggae, hiphop en soul van Leeways veroverden de bezoekers van menig (middel)groot Nederlands festival. Met een swingende mix van soul, funk en hiphop gaat het dak eraf tijdens de slotact, verzorgd door John Frost. Onder de naam Festifood verzorgen Ad, Marleen en hun medewerkers tijdens FestiFALL bijpassende gerechten, variërend van patat en broodjes hamburger tot saté, nasi en pasta.De toegang is gratis. De meest actuele informatie staat op de website en de Facebook- en Twitterpagina van het restaurant.

Fotografie: Liselotte Schoo.

Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 23 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7