Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Artex Kunstenschool

School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Cursus Emailleren bij Artex

Cultuur

Op dinsdagavond 29 september start bij Artex – Kunstenschool Texel de korte cursus Emailleren voor beginners. Emailleren is een bijna vergeten kunst. Het is een techniek waarbij je gekleurd glaspoeder op metaal smelt met behulp van een oven op circa 800°C.

Het doel van emailleren is om het metaal te beschermen, te isoleren of te versieren. In deze korte cursus emailleren voor beginners richten we ons op het versieren van koper.

De versiertechnieken worden aangeleerd op een koperen plaatje die naar eigen idee van de cursist zijn bijzondere vorm en kleur krijgt. Ontwerpen, knippen, buigen, kleuren, bakken en meer! Na afloop van de cursus heb je bijvoorbeeld een prachtige broche, hanger, sleutelhanger of oorbellen. Ook zeer origineel om in december cadeau te geven!

De cursus bestaat uit 3 wekelijkse lessen van 2 uur op de dinsdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur bij Artex – Kunstenschool Texel. Lesdata: 29 september + 6 en 13 oktober 2015.

Aanmelding voor de cursus kan via http://www.artex-texel.nl/events/view/emailleren-voor-beginners-van-10-100-jaar of bel met 313493.

Over de docent: Jacqueline Jimmink volgde haar opleiding tot handgraveur aan de Polytechnische School MTS Vakschool van Schoonhoven. In de jaren '90 experimenteerde Jacqueline met de meest geraffineerde, nauwkeurige en beste Italiaanse technieken, met 'bulino' en vergrootglas. Ze besloot naar Italië te verhuizen om daar te werken als specialist. Ze werkte samen met het graveeratelier van Cesare Giovanelli in Gardone Val Trompia (Brescia), dat sinds lange tijd werkt voor de Beretta wapenfabriek. Ook deelde zij haar praktijkkennis van het fascinerende graveervak aan liefhebbers d.m.v. demonstraties en cursussen tijdens beurzen, exposities en evenementen, zowel in Duitsland, Griekenland, Nederland als in Italië. Vanaf schooljaar 2015-2016 geeft ze cursussen handgraveren en emailleren bij Artex – Kunstenschool Texel.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 6 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 10 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15