Kuip en Grisnigt in duel met de bonkige spits
Kuip en Grisnigt in duel met de bonkige spits

Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

Sportvereniging De Koog. Programma, uitslagen en standen op http://www.svdekoog.info

De Koog boekt eerste zege

Sport

Tegen WMC heeft De Koog de eerste 3 punten binnen gehaald. Afgelopen zondag werd het 1-3 voor het elftal uit de badplaats.

In de eerste helft domineerde WMC op het brede veld in Heerhugowaard. De Koog wist daarentegen door een goede organisatie de tegenstander van zich af te houden.

De Koog kwam in de 18e minuut op voorsprong door een treffer van Robin Schoo. De ranke spits werkte een steekbal van Grisnigt langs de uitkomende keeper. 0-1

Kort daarna had het Koger elftal de voorsprong kunnen vergroten. Ben Siebinga werd door de uitkomende keeper getorpedeerd waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was om de bal op de stip te leggen. De penalty werd niet verzilverd door Bart Jan Grisnigt. Zijn inzet sprong binnenkant paal uit het doel.

De gemiste strafschop was erg zonde, want WMC bracht de stand in de 23e minuut weer op gelijke hoogte. De bonkige spits draaide in de 33e minuut weg en schoot de bal onder keeper Eddy Witte door.

In de tweede helft zette De Koog de tegenstander vroeg vast waardoor ze genoodzaakt waren om veelal de lange bal te spelen. Ook door de tegenwind kwam WMC er niet gemakkelijk meer uit.

Een grote kans was er in de 70e minuut voor Robin Schoo die zijn inzet aan de buitenkant langs de paal zag gaan.

WMC kwam er in deze fase van de wedstrijd ook nog een paar keer gevaarlijk uit maar achterin stond de Koger defensie solide.

De Koog maakte aan alle illusies een einde door in de 84e minuut de 1-2 te maken. Het was wederom Schoo die zijn hoofd tegen een puntgave voorzet van Jesper List wist te krijgen. 1-2

WMC probeerde met een paar lange halen nog de gelijkmaker te forceren, maar De Koog gooide de wedstrijd in het slot. Een vrije trap werd door Bart Jan tegen het hoofd van de centrale verdediger geschoten en verdween vervolgens binnenkant paal in het doel. 3-1

Marcel Ris: "We hebben vandaag zakelijk gespeeld. Achterin stond het goed en voorin maakten we onze kansen af. Zo zie ik het graag. Mooi voetballen is leuk, maar aan het einde van de rit tellen de punten."


A.s. zondag speelt De Koog thuis tegen Flevo uit Middenmeer. Aanvang 14:00 uur.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 2 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45