Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Texels Welzijn

Texels Welzijn is er voor u!

Laat mantelzorg werken!

Divers

Mantelzorg en betaald werk. Hoe gaan werkgevers en werknemers in de dagelijkse praktijk met deze combinatie om? Is het voor u als werknemer moeilijk om aan uw werkgever te vertellen dat u, naast uw betaalde werk, mantelzorger bent? Hoe staat u als werkgever tegenover mantelzorgend personeel?

Margreet Woessner, trainer bij de landelijke stichting Werk&Mantelzorg, geeft op donderdagavond 24 september op het Texelse Mantelzorgpodium een presentatie, waarin zij handvatten aanreikt om op de werkvloer tot een vruchtbare samenwerking te kunnen komen. Deze bijeenkomst, speciaal bedoeld voor werkgevers, werknemers en andere werkende mantelzorgers en geïnteresseerden, wordt georganiseerd door Texels Welzijn, in samenwerking met het Texelfonds en het Texels Ondernemers Platform (TOP). 
Locatie: De Buureton. Aanvang: 19.30 uur, einde rond 21.00 uur.

Woessner presenteert cijfers en feiten, gaat in op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, stelt een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid aan de orde, informeert over wettelijke regelingen, haalt casussen aan en geeft tips. Aanwezigen kunnen uiteraard hun eigen vragen stellen en ervaringen inbrengen.

De zorg voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of hulpbehoevende ouder is niet iets waar je bewust voor kiest. Veel mensen zien het als iets vanzelfsprekends. Het overkomt je en je doet het gewoon. Ook naast een betaalde baan. Zo combineert één op de zes werknemers de mantelzorgtaak (gemiddeld vijftien uur per week) met een betaalde baan. Dit aantal neemt de komende jaren alleen maar verder toe. Soms leidt de combinatie echter tot overbelasting en ziekte van de werknemer, soms levert het problemen op in de werkplanning van de werkgever… Daarom is het belangrijk dat het thema mantelzorg onderwerp van gesprek is tussen werkgever en werknemer, zodat beiden op zoek kunnen gaan naar de mogelijkheden voor een mantelzorgvriendelijk werkklimaat binnen de eigen organisatie.

Programma:

19.15 uur:           inloop met koffie/thee

19.30 uur:           presentatie Margreet Woessner

21.00 uur:           gelegenheid om na te praten met een hapje/drankje

Muziek:               Hans Hopman

In verband met de voorbereidingen wordt aanmelding op prijs gesteld. Dat kan via de link http://texelswelzijn.nl/laat-mantelzorg-werken of door het sturen van een e-mail naar b.hollands@texelswelzijn.nl .

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 7 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 11 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15