Jesper List op weg naar het doel van Dirkshorn.

Sportvereniging De Koog

De Koog verliest in spannend duel van Dirkshorn

Ook de tweede competitiewedstrijd wist De Koog niet te winnen. Ondanks een handvol goede mogelijkheden konden de gastheren dit niet in positieve cijfers uitdrukken.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren er al enkele wijzigingen aangebracht in het elftal van Marcel Ris. Marko Koorn was afwezig en keeper Eddy Witte was verhinderd door een wandelwedstrijd. Mels Daalder was diens vervanger en deed het ondanks het verlies zeker niet onverdienstelijk op het Koger doel.

In de eerste helft had Dirkshorn het meeste balbezit, maar het was De Koog dat als eerste een paar goede kansen kreeg. Een afgemeten voorzet in de 9e minuut van Robin Schoo kon door de voorhoede niet tot doelpunt verwerkt worden, omdat aanvallers Alex Daalder en Maurice de Groot elkaar ongelukkig voor de benen liepen. Als donderslag bij heldere hemel was het vervolgens Dirkshorn dat de score opende. Sander Legierse probeerde Bart-Jan Grisnigt in te spelen, maar zag een inkomende tegenstander over het hoofd. De speler van Dirkshorn haalde verwoestend uit: 0-1. Kort daarna waren er nog een aantal goede mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen. Zo kon Maurice de Groot een voorzet van Ben Siebinga bij de tweede paal niet lekker verwerken en in de daaropvolgende scrimmage was het Jesper List die rakelings naast schoot. Ben Siebinga was in de 38e minuut met een schot in de verre hoek zelf ook dichtbij een treffer, maar de keeper hield de ploeg uit Dirkshorn knap op de been.

Op slag van rust liep De Koog in het mes van Dirkshorn. Een Koger corner werd door de keeper van Dirkshorn onschadelijk gemaakt, waarna hij door middel van een verre uittrap een snelle counter opzette. De Koog had weliswaar een overtal achterin, maar een attente middenvelder van Dirkshorn sloot snel bij waardoor de Koger 'man meer situatie' werd opgeheven. Een individuele actie van de tegenstander zorgde er vervolgens voor dat De Koog met een 0-2 achterstand de kleedkamer in ging.

Na de thee verving Glenn Vonk de uitgevallen Miko Honingh en werd Andries Kuip op de positie van Honingh geposteerd. Vonk nam de linksback positie over van Kuip. Het elftal van Marcel Ris stroopte nog maar eens de mouwen op, want het voelde dat een treffer in de lucht hing. Die treffer kwam er. Omstreeks de 65e minuut was het Alex Daalder die verwoestend uithaalde na een scrimmage: 1-2. De Koog probeerde door te pakken en hield de druk op de ketel. Ruimte om eenvoudig op te bouwen was er vaak niet, waardoor er veelal met de lange crossbal werd gespeeld. Buitenspelers Alex Daalder en Robin Schoo werden van achteruit vaak gevonden en dit leverde dan ook regelmatig doelgevaar op. Een vrije trap werd door Alex Daalder perfect in de bovenhoek geplaatst, maar weer kon de keeper de bal uit het doel houden. Ook Bart-Jan Grisnigt nam het doel van de tegenstander onder vuur, maar zijn inzet ging net over. De gelijkmaker hing in de lucht, maar ook Dirkshorn bleef gevaarlijk met een aantal snelle uitbraken.

In de 75e minuut werd Maurice de Groot naar de kant gehaald en kwam Myron Hellerman in de spits te spelen. Vijf minuten later mocht ook Robin Schoo gaan douchen, die vervangen werd door Jesse Blaauboer. Ondanks het pressende spel van de Kogenaren, was het Dirkshorn dat de wedstrijd definitief op slot gooide. Een slecht genomen uittrap werd door een middenvelder opgepikt en vrijwel direct op het Koger doel geschoten: eindstand 1-3.

Marcel Ris: "De Koog ondervond vandaag hinder van het alom bekende voetbalgezegde 'als je de goals zelf niet maakt, dan krijg je ze uiteindelijk tegen'. Aan strijdlust geen gebrek in deze wedstrijd, alleen de kansen werden niet verzilverd. We hebben keihard geknokt, maar moeten koelbloediger worden in het afmaken. Het is zonde want het zat er echt in vandaag."

Volgende week speelt De Koog uit tegen WMC in Heerhugowaard. Aanvang 14:00 uur.