Hennie Huisman
Hennie Huisman

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Column wethouder krijgt leuk staartje

Divers

De column die wethouder Hennie Huisman schreef in juni schreef voor Leef-Tijd, het blad van Texels Welzijn en de ANBO, krijgt een leuk staartje. De wethouder werd van alle kanten in Nederland uitgenodigd om dan maar eens te komen eten. "Het gaat niet om mij. Als ik met hele bus mag komen, maak ik graag van de uitnodiging gebruik", gaf de wethouder aan en wat volgde zijn twee afspraken.

Op maandag 21 september vertrekt er een bus met ruimte voor 25 personen vanaf de Gollards - waarmee wordt samengewerkt - naar het Gemini. "Ik had daar ook wel eens verhalen over gehoord. Maar sinds een jaar werkt het ziekenhuis samen met een leverancier uit Lelystad die werkt met een menu dat is samengesteld door chef-kok Pascal Jalhaij." De gasten zijn tussen 12.00 uur en 14.00 uur uitgenodigd in het Gemini en krijgen een voor-, hoofd- en nagerecht. Daarnaast krijgen ze informatie over de achterliggende gedachte van de gerechten en de trends. 

In oktober, welke datum is nog niet bekend, gaat de wethouder op bezoek bij ziekenhuis Westfriesgasthuis in Hoorn waar de gerechten ontwikkeld zijn door topkok Ron Blaauw. Er zijn voor de reis naar het Gemini nog enkele plaatsen vrij. De uitnodiging richt zich in eerste plaats op ouderen. Opgeven kan via voorlichting@texel.nl. Hennie Huisman, die haar column in het blad van Texels Welzijn en de Anbo ondertekende met 'wethouder van culinaire zaken', schreef onder meer dat Tafeltje Dekje op een culinair eiland als Texel de lat best hoger mag leggen. De koks en staf van de Gollards en het Verpleeghuis waren onaangenaam verrast. Maar na een gesprek was de lucht snel geklaard.

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 2 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 19 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 22 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen gisteren
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2