ZDH verliest geflatteerd van Zeemacht

Algemeen

ZDH heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. In Den Helder kwamen de Zwaluwen tegen Zeemacht verdiend op voorsprong, maar trok de thuisploeg uiteindelijk met een nogal geflatteerde marge aan het langste eind: 5-1.

Na vier oefenwedstrijden – met nederlagen tegen Oosterend, Petten en De Koog en een zege op het tweede elftal van Texel’94 – bewees ZDH in Den Helder klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. In de beginfase had Zeemacht weliswaar meer balbezit, maar waren de beste kansen voor ZDH, dat geconcentreerd verdedigde en een paar keer gevaarlijk counterde. In de negentiende minuut kwamen de gasten verdiend op voorsprong. Koen Jansen profiteerde van weifelend Helders verdedigen en gaf de bal in de loop mee aan spits Tom Reijnders, die simpel kon afronden (0-1).

Terwijl de verwachting was dat ZDH door zou drukken, was het tegenoverstelde het geval. De ploeg werd slordig en dat had tot gevolg dat het nog geen tien minuten later 2-1 voor Zeemacht stond. De gelijkmaker ontstond uit een corner, waarbij een speler van de thuisploeg van dichtbij hard kon raak koppen. De tweede treffer werd ingeleid door balverlies, dat hardhandig werd afgestraft.

ZDH benutte de rust goed en begon sterk aan de tweede helft. Maar ook Zeemacht was duidelijk van plan de competitie met een overwinning te beginnen. De gastheren kwamen duidelijk beter voor de dag dan in voorgaande seizoenen en lieten soms oogstrelend combinatievoetbal zien.

Het breekpunt deed zich een kwartier voor het einde voor. Daniël Bakker kreeg de bal van dichtbij hard in het gezicht geschoten en ging tegen de vlakte. Zeemacht profiteerde van de consternatie en scoorde. Tot verontwaardiging van de Zwaluwen, omdat de regel is dat het spel bij hoofdletsel wordt stilgelegd. De scheidsrechter weigerde zijn ongelijk te bekennen en bestrafte Tom Bijl voor commentaar op de leiding met een gele kaart en liet die direct volgen door een tweede gele kaart.

Met een achterstand van twee doelpunten hadden tien Zwaluwen daarna weinig meer in te brengen. Ze probeerden er nog het beste van te maken, maar konden Zeemacht maar zelden voor problemen stellen. In de slotfase scoorde de thuisploeg nog twee keer. Het laatste doelpunt was tekenend voor de pechmiddag van ZDH. Vanaf een meter of vijfentwintig geschoten ging de bal met een vreemde curve in de kruising.

Zondag krijgt ZDH op eigen terrein een herkansing tegen Kaagvogels uit Kolhorn.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00