Nico Waerts in zijn sportschool aan het Wezenland.
Nico Waerts in zijn sportschool aan het Wezenland.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Adv.

Stay Fit Texel in Den Burg: Sociaal, actief, gezellig en schoon

Divers

Nico Waerts is vaker aan het woord geweest in deze krant en al meerdere keren gaf hij aan hoe belangrijk het sociale aspect van sport bij Stay Fit is. Daarom breidt de sportschool aan het Wezenland haar diensten verder uit met meer groepslessen in de ochtend en meer activiteiten voor 50-plussers.

We spreken met Nico af in de sportschool en ondanks dat het pas 10.00 uur wordt er al druk gesport. "Om half negen staan ze al voor de deur", stelt hij tevreden vast. Met ingang van het nieuwe seizoen krijgen de leden van de sportschool er nogal wat mogelijkheden bij. Zo start er een BBB-groep (buik-billen-benen), spinninglessen  in groepsverband maar op individueel niveau en groepslessen Zumba en Pilates. "We merken dat de vraag daarnaar toenam. Niet iedereen kan 's avonds of wil graag sporten nadat ze de kinderen naar school hebben gebracht. Dat kan nu. Het avondprogramma gaat natuurlijk ook door", vertelt Nico enthousiast. Naast de groepslessen is ook de individuele sporter bij Stay Fit aan het juiste adres. Iedereen die start bij de sportschool krijgt een gratis intake.

"Wij vinden het belangrijk om te weten of iemand blessures of beperkingen heeft, sowieso geven wij sportadvies op maat en werken samen met een diëtiste en een fysiotherapeut. Zij die dat op prijs stellen kunnen tegenwoordig ook een personal trainer krijgen. Ik heb wel standaard trainingsroosters liggen, maar die gebruik ik eigenlijk nooit. Maatwerk heeft onze voorkeur." In een gesprek met sportinstructeur kom je er achter hoezeer hij doorheeft wat er speelt in de samenleving. Mensen blijven steeds langer thuis wonen, worden ook ouder en willen natuurlijk zo lang mogelijk fit blijven. Bewegen is daarbij essentieel. Daarom startten Nico en zijn team vorig jaar met seniorenfitness voor 50-plussers. Bij deze vorm van fitness is er naast kracht- en cardiotraining aandacht voor lenigheid, balans en gezelligheid. Na afloop van de training wordt er gezellig koffie of thee gedronken. "De sociale kant van het sporten sneeuwt nog wel eens onder. Hier niet, wij zorgen dat het hier altijd gezellig is", stelt Nico.

Zijn woorden worden kracht bijgezet door de leden die aan het sporten zijn. Er wordt gelachen en niemand vertrekt zonder een praatje met de eigenaar. "Weer terug naar huis, helaas. Het werk begint weer. Tot de herfstvakantie Nico", roept een toeriste die tijdens de vakantie haar conditie heeft bijgehouden in de sportschool. Texelaar of toerist en jong of oud, de stroom mensen die de weg naar Stay Fit weet te vinden blijft toenemen. "Dat geldt ook voor de onderdelen van Budokai. Voor zowel jongeren (groep 7/8) als volwassenen hebben we lessen in judo, karate, kickboksen en Krav Maga (hoog weerbaarheidskorps gehalte). Die laatste sport is steeds populairder bij jongeren merken we. Daarnaast hebben we ook een Zumbaklas voor kinderen, hierbij gaat het alleen maar om veel dansplezier", besluit de sportschoolhouder. Voor meer informatie of voor inschrijving kan men terecht bij de sportschool, bellen met 06 2396 9152 of het contactformulier invullen op de website van Stay Fit.

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 3 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 19 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 22 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen gisteren
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2