De Par 3 kampioenen; Floris-Jan Zwaag, links en Anita Hiemstra
De Par 3 kampioenen; Floris-Jan Zwaag, links en Anita Hiemstra

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

Golfclub De Texelse is is opgericht op 31 maart 1994.

Clubkampioenschap par 3 zorgt voor gloeiende wangetjes

Algemeen

Met een all-tee start voor de eerste van in totaal twee rondes gaat om 10.00 ’s ochtends het Clubkampioenschap Par 3 van start. De dames maken het lekker spannend. Rond het middaguur zitten er na 18 holes slecht zes slagen tussen de nummers 1 en 5. Marijke de Beer 64, Remkje Visser 62, net als Tillie van der Poel. Nanette Egberts scoort 60 en met de koploper Anita Hiemstra op 58 is er nog niets beslist.

De favorieten bij de mannen weten dat ze minstens de baan moeten lopen om een kans te maken, maar scores op of rond de 60, dat is niet goed genoeg. Jan Winnubst (58) is de eerste die onder de 60 slagen grens weet te blijven, Herbert de Geer nog ietsje strakker, 56, maar Floris-Jan Zwaag doet de beste zaken met een 51, 3 slagen onder de baan.

‘s Middags moet dan de beslissing vallen. Van der Poel, Egberts en Hiemstra doen zo cool mogelijk en pretenderen de eigen score en die van de directe tegenstanders niet te kennen. Maar of dat echt zo is? 

Ondertussen is in een andere flight De Beer op stoom gekomen. Met 60 slagen bijna de beste score van de 2de ronde. Zij snoept daarmee de derde plaats af van Egberts die het niveau van haar eerste ronde niet weet vol te houden. 

Tussen Van der Poel en Hiemstra is het de hele ronde stuivertje wisselen, maar Hiemstra is daarin wel duidelijk de meest constante van de twee. Van der Poel noteert twee mooie birdies, maar daar staan ook een paar bogeys tegenover. Hiemstra houdt het hoofd koel en eindigt met vijf parretjes op rij, daar kan de fijne birdie van Van der Poel op 18 niets aan afdoen. Zij loopt in de tweede ronde uiteindelijk 1 slag in, maar Hiemstra is de kampioen!

Kevin van Zuilekom herstelt zich goed van een matige ochtend en loopt nu een rondje 54. Uiteindelijk goed genoeg voor de derde plaats. Als Jan Winnubst de tweede ronde goed bij elkaar houdt maar geen birdies weet te vangen, voelen De Geer en Zwaag dat het tussen hun beide zal gaan. Zwaag begint prima, maakt netjes 2 birdies op de eerste 7 holes en waant zich redelijk veilig. Dan begint het wachten en raakt de concentratie en het ritme verstoord. De Geer maakt een strakke birdie op 9 terwijl Zwaag zijn bal net over de Out of bounds lijn ziet rollen. Een dikke vieze 5, en dus in 1 hole een three shot swing, de wedstrijd is weer helemaal open. Met nog 3 holes te gaan is het verschil 2 slagen. Beide golfers leggen de bal op de green van hole 16 zo’n 4 meter van de pin. De Geer eerst, zijn put raakt de hole, maar besluit bovengronds te blijven. De bal van Zwaag is beter ‘opgevoed’ en verdwijnt onder het maaiveld, birdie nummer 8 van de dag, en daarmee een comfortabele voorsprong op de laatste twee holes. Zwaag wint met in totaal 108 slagen precies de baanscore.

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 38 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 2 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 3 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 20 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1