Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Auto rijdt zich ‘s nachts vast

Algemeen

Een onfortuinlijke avontuur voor twee autorijdende dames in de nacht van donderdag op vrijdag. Bij de vuurtoren reden ze voorbij de rotsblokken richting paviljoen Faro. Toen ze er achter kwamen dat ze verkeerd reden, probeerden ze te keren. Hierop kwamen ze vast te zitten, een taxibedrijf moest er aan te pas komen om de dames te hulp te schieten. 

Bij het keren kwamen de voorwielen van de auto naast het pad terecht, die zodoende vast kwamen te zitten. Volgens de taxichauffeur - naam op redactie bekend - hebben ze geprobeerd hulp te bemachtigen. “De politie hebben ze gebeld, maar kregen ze nee op het rekest. De ANWB is ‘s nachts niet beschikbaar en de wegsleepdienst is alleen maar bereikbaar via politie. Uit nood hebben ze de taxi’s gebeld in hoop dat die ze eruit konden trekken. Ze gaven alleen wel aan dat ze heel graag terug wilden, want één van de twee jongedames had medicatie nodig, en ze hadden maar €6,- op zak.” 

De ANWB op Texel laat weten dat zij absoluut niet zijn gebeld en dat ze wel degelijk ‘s nachts bereikbaar zijn. Navraag bij de politie leert dat daar geen melding in het systeem staat. De voorlichter laat weten: “Dat houdt niet in dat er niet met ons gebeld is, maar er is inderdaad geen melding aangemaakt en er is dus ook geen politieauto naartoe gestuurd. Hoe dit telefoongesprek is verlopen en wat hier precies gezegd is, weet ik niet. Maar het is echt geen melding voor de politie. Dit neemt niet weg dat het waarschijnlijk een heel vervelende ervaring is geweest voor de jongedames, maar zij waren wel echt zelf verantwoordelijk voor het loskrijgen van de auto/ terugkomen naar hun bestemming hetgeen gelukkig gelukt is.”

De desbetreffende taxichauffeur licht het toe: “Na het vierde telefoontje heb ik maar beloofd om voor hun wat te proberen en heb ik netjes het 0900-8844 gebeld. De dame van dat landelijke politienummer heb ik gevraagd of zij mij door kon verbinden met de politie Texel. Ze wilde eerst van mij weten wat de reden was. Toen kreeg ik van haar te horen dat de politie op Texel onderbemand was en dat voor zulke zaken ze niet bereikbaar waren. Mij doorverbinden deed ze dan ook beslist niet.  Ik ben toen op eigen houtje maar met de taxi daar naartoe gereden. Er zelfstandig uit komen met de auto was geen optie meer. De jongedames hadden zich teveel vastgereden. Aangezien één van de jongedames haar medicatie niet bij zich had en dus al veel te laat was met het innemen daarvan, heb ik er alsnog voor gekozen om ze zonder auto terug te brengen naar Den Burg, ook al wist ik dat ze geen geld ervoor hadden.”

Hoe de auto is losgekomen is bij de redactie nog onbekend.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 6 uur geleden 8
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30