Afbeelding
Foto: Hanneke Roeper

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Jong en oud treffend vastgelegd

Algemeen

Hanneke Roeper uit Den Burg won met deze foto de wedstrijd tussen dertig Texelse hobbyfotografen. Het thema van de masterclass - gegeven door Piere Crom en onderdeel van de expositie van de Zilveren Camera - was ‘jong en oud’. 

Hanneke vertelt bij de foto: “Dit is onze Buurman van 8 jaar samen met onze iets verder weg Buurman van 98 jaar.” Bezoekers kunnen vanaf vandaag september ook de winnende foto zien van Hanneke Roeper met als thema ‘Jong en Oud’. Bij de start van de expositie hebben dertig Texelse hobby fotografen meegedaan aan de MasterClass van Piere Crom. De vraag aan deze deelnemers: was maak een tweetal foto’s met als thema ‘Jong en Oud’. De diverse inzendingen maakte het voor de jury extra spannend om juist die ene foto te kiezen die aan het thema voldeed. Na overleg met leden van de jury van de Zilveren Camera werd de foto van Hanneke gekozen als winnende foto. Buiten de winnende foto zijn ook genomineerde foto’s te zien van verschillende deelnemende Texelse hobby fotografen.

Canon Zilveren Camera

De Canon Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentairefotografie in Nederland en wordt sinds 1948 uitgereikt. Jaarlijks kunnen beroepsfotografen met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland) en in Nederland gevestigde fotografen met een andere nationaliteit hun werk inzenden. De expositie kent tien categorieën waaronder regio, internationaal, documentaire, politiek, sport, cultuur en natuur & wetenschap. Op veel foto’s is de impact van corona vastgelegd. Fotografen werkten noodgedwongen met letterlijk meer afstand tot hun onderwerpen, wat bijzondere beelden opleverde. Waaronder die van de overall winnaar Kees van de Veen. Meer dan 250 foto’s brengen herinneringen uit 2020 naar boven en brengen emotionele en ontroerende momenten naar boven. Meer informatie vindt u op www.texelcultuureiland.nl

De Zilveren Camera expo wordt u aangeboden door de Stichting Texel CultuurEiland en is te bezichtigen van maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 20:00 uur. En vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur tot 26 september. Toegang is € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Afbeelding
Opnieuw 3 punten voor De Koog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Texelaar op tv Algemeen 17 uur geleden 4
Afbeelding
Texelse biljartkampioenschappen weer in De Hof Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
ZDH afgedroogd door titelkandidaat Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Texels kampioenschap unihockey Sport 22 uur geleden 3
Afbeelding
Belgische luchtmacht oefent boven Vliehors Algemeen 23 uur geleden 8
Afbeelding
Bietencampagne vol op stoom Algemeen 4 dec, 16:30 5
Afbeelding
Wijnactie Ronde Tafel Texel voor Huis Tante Jans Algemeen 4 dec, 15:00