Foto Wouter Kuipers
Foto Wouter Kuipers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Eerste plaats voor kottercrossers

Divers

"Wat een verrassing, eerste worden op de Zwarte Cross", laat Wouter Kuipers zondagavond enthousiast weten. Van de 36 deelnemers werd de Texelse Kotter als beste beoordeeld in de Special Klasse van het festival in Lichtenvoorde.

"Voordat de cross vrijdag begon hadden we meteen al de jury om het voertuig staan met positieve reacties. Zaterdag kwamen ze weer bij ons en werd er gezegd dat we de kotter heel moesten houden voor zondag. We kregen toen al een beetje het gevoel dat we misschien bij de mooiste vijf voertuigen zouden kunnen zitten (de eerste vijf konden een prijs winnen). Zondag voor de start werd nog gevraagd of we genoeg brandstof hadden voor een eventuele ereronde (en dat hadden we natuurlijk). Zondag tijdens de cross moesten we stoppen en werd bekend dat wij het origineelste en mooiste voertuig hadden in onze klasse. De eerste prijs werd uitgereikt op de crossbaan waar duizenden mensen zaten", vertelt Kuipers. "Zo gaaf om een voor zoveel publiek op zo'n groot festival eerste te worden", vult Wouter van der Steeg aan. De eerste prijs was een gouden helm, een gouden motorcrossband en een geldbedrag. "Tijdens de ereronde kwam iedereen ons feliciteren en later op de camping kwam ook iedereen langs om ons een hand te geven. Verder hebben we dit weekend een super goed Texels publiek gehad dat het hele weekend langs de baan heeft gestaan om ons aan te moedigen. Ze hadden zelfs een Texelse vlag opgehangen", vervolgt Kuipers.

Ruim 400 uur waren ze voor de cross met het voertuig bezig geweest. Een Suzuki Vitara werd door Wouter Kuipers, Wouter van de Steeg, Simon Barhorst, Hidde Nijdam, Jelle Lap, Jos Witte, Karlijn Janse, Gerben Polman en Daniël Montesinos in zes maanden omgebouwd tot een prachtige kotter. Iedere week werd er geklust in de schuur van boerderij Bute Weste aan de Westerweg bij Den Hoorn. Al jaren doen ze mee op de cross, ieder jaar met een echt Texels voertuig. Zo hebben de festivalgangers al een keer een Texels bierkratje gemaakt, een zelf rijdende caravan met een schapenkop, een ijscowagen en dit jaar dus de TX 623 Bute Weste. De boot is heel gebleven en zal te bewonderen zijn op het HavenVIStijn op 8 augustus in Oudeschild.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 13 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 16 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 19 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 20 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00