v.l.n.r.: Maurice Frantzen, Lot van Schelt, Marijke de Beer en Robert Viëtor
v.l.n.r.: Maurice Frantzen, Lot van Schelt, Marijke de Beer en Robert Viëtor Foto:

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

Golfclub De Texelse is is opgericht op 31 maart 1994.

Ongemakkelijke wending bij Clubkampioenschap Foursome op De Texelse

Algemeen

Een beetje beduusd, vertwijfeld en ongemakkelijk. Zo staan Maurice Frantzen en Robert Viëtor met bloemen en bekers als winnaars van het Clubkampioenschap Foursome (met 1 golfbal om en om slaan) op het terras van het oude Hanenhuus. De een na laatste keer overigens dat hier, op deze plek, clubkampioenen zullen worden gehuldigd, want even verderop wordt al driftig gebouwd aan een nieuwe optrek. 

Het is waarschijnlijk de eerste keer in het bestaan van de golfclub dat de vermeende winaars, in dit geval Dirk en zoon Remco Boumans, na afloop worden gediskwalificeerd. Dat zit zo; Pa maakt, wachtend op een operatie voor een nieuwe knie, al enige tijd gebruik van een Handicart en zo ook tijdens deze wedstrijd, maar gemak dient de mens, zo wordt gedacht en zoonlief besluit zijn tas ook achterop de buggy te bevestigen en vervolgens de wedstrijd te voet af te leggen. Niemand die er iets van zegt. Totdat de wedstrijdleiding dit ter ore komt en de regels, enigszins beschaamd, maar wel zoals het hoort, toepast. 

Die regels stellen dat handicarts niet mogen worden mede gebruikt door een speler zonder handicart-bewijs. En dat doet Boumans junior wel en dat mag dus niet. Ondanks dat zij twee slagen minder, 88, nodig hebben dan de uiteindelijke winnaars telt dat niet en mogen Frantzen en Viëtor, beduusd dus, zich de nieuwe Clubkampioenen Foursome noemen. Tweede met 92 slagen worden Nils Johansson en Reinoud van der Korst en op de derde plaats eindigt het tandem Martijn Former en Jan Blancke met een score van 96 slagen. 

Bij de dames treden slechts drie paren aan in het strijdperk en daarom zijn Solveig Rip en Angelique Schouten ingedeeld met een mannen-flight. Zij eindigen met 106 slagen op een derde plaats. Dat betekent dat er een soort foursome matchplay wedstrijd plaats vindt tussen het op papier sterker geachte duo Elda Panoto en Thea Bakker enerzijds en maatjes Marijke de Beer en Lot van Schelt anderzijds. Gestart op hole 10, leiden De Beer en Van Schelt na de turn met een slag, 48 om 49. En die voorsprong bouwen ze met nog eens twee slagen uit als Panoto en Bakker na een slechte afslag op de lastige par 4 tweede hole een provisional moeten slaan en hun eerste bal niet meer terugvinden. Ze moeten een 8 noteren en hun directe tegenstanders een 6. Die achterstand halen ze niet meer in en uiteindelijk moeten zij genoegen nemen met een rondje 99 en een tweede plaats. Winnaars, met 95 slagen en voor de derde keer op rij en voor de vijfde keer sinds 2011 zijn De Beer en Van Schelt

Afbeelding
Opnieuw 3 punten voor De Koog Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Texelaar op tv Algemeen 11 uur geleden 4
Afbeelding
Texelse biljartkampioenschappen weer in De Hof Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
ZDH afgedroogd door titelkandidaat Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Texels kampioenschap unihockey Sport 17 uur geleden 3
Afbeelding
Belgische luchtmacht oefent boven Vliehors Algemeen 18 uur geleden 8
Afbeelding
Bietencampagne vol op stoom Algemeen 4 dec, 16:30 5
Afbeelding
Wijnactie Ronde Tafel Texel voor Huis Tante Jans Algemeen 4 dec, 15:00