Imme Schraag was winnaar van de Hartog Luzerne Cup 2015 dressuur pony’s.
Imme Schraag was winnaar van de Hartog Luzerne Cup 2015 dressuur pony’s.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Waddenruiter en Kleppertjes succesvol in Schoorl

Divers

Veel Waddenruiters en Kleppertjes reden afgelopen weekend tijdens het Concours Hippique in Schoorl. Zaterdag de paarden, zondag de ponyruiters. Een opvallende prestatie was die van Roos Kikkert. Met Grevenrits Daytime reed zij in het 2e springparcours M naar een 3e prijs. Ze reed een foutloos parcours en behaalde twee winstpunten. Hiermee heeft Roos voldoende winstpunten in de M gereden om te promoveren naar de klasse Z springen.

Marleen Bergamin zadelde zaterdag La Vie en behaalde 3 winstpunten (197 en 183). Marian van der Geest deed mee aan springen en dressuur. In de L2-dressuur behaalde zij in de eerste proef een winstpunt (180) en werd ze knap vierde in het 2e springparcours klasse B. Zij reed een foutloos parcours en behaalde twee winstpunten. De overige deelnemers behaalden jammer genoeg geen winstpunten of prijzen.
Iris Pijper reed zondag met Islyn Capten in de 1e proef naar een 1e prijs klasse B cat. A/B en behaalde over de twee proeven twee winstpunten (192 punten en 185). Anniek van Liere behaalde met Udico van de Casporan in 2e proef klasse L1 cat. A/B een winstpunt (182). Jill Mantje pakte met Cedric Tg in totaal twee winstpunten in de klasse B cat. C/D (188 en 192). Lilian Visser behaalde met Faldo in de 1e proef klasse B cat. D/E een winstpunt (185). Imme Schraag reed met Starlight in 1e proef klasse L1 cat. C/D/E naar een 1e prijs (208) en werd ook in de 2e proef 1e (206). Ze behaalde in totaal vier winstpunten.

In CH Schoorl werd de finale gereden van de Hartog Luzerne NH Cup 2015. Imme stond in het tussenklassement dat was opgemaakt na 4 peilwedstrijden op een tweede plek. Maar door haar goede resultaten tijdens de finale in CH Schoorl werd zij gehuldigd als de winnaar van de Hartog Luzerne Cup 2015 dressuur pony's. Het prijzenpakket wat zij in ontvangst mocht nemen was omvangrijk. Dit pakket bestond onder meer uit een mooie deken, diverse zakken voer voor haar pony, een dressuurles bij een bekende amazone en een Body & Horse fitness clinic.

Maar er waren meer ponyruiters die zaterdag goede resultaten boekten. Stans Plaatsman reed met Emmelotti van de Bargerhof 1e proef klasse L2 cat. C/D/E naar een 2e prijs (192) en behaalde in de 2e proef ook een winstpunt (180). Suzan Pijper reed met Jonker's Chantal in de klasse M1 cat. C/D/E twee winstpunten bij elkaar (187 en 180). Milou Kooiman pakte met Wild Passion in de 1e proef klasse Z1/Z2 cat. C/D/E een 3e prijs met 64,25% en behaalde in de 2e proef een winstpunt (60,25%). Zij werd bij de kür op muziek overtuigend 1e met 68,25%.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 5 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 8 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 10 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 12 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00