De stockcars aan de start voor de finale. Het werd chaos.
De stockcars aan de start voor de finale. Het werd chaos.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Massaal toegestroomd publiek krijgt gewenst spektakel

Divers

Was het gisteren nog droog, vanmorgen kwam een uur voor de start de regen met bakken uit de lucht. Vlak voor twaalf uur klaarde het echter op, zodat de autocrossers gewoon van start konden bij de tweede dag van het autocrossweekend bij de MAB Club aan de Hoofdweg.

Was het gisteren al gezellig druk, vandaag was het dringen geblazen op de dijk rond de baan. Bij de Junioren ging de winst naar Dave Gieles die Mees Saal en Berry Amsing op ruime afstand hield. Het ging er bij de jongste klasse hard aan toe en er waren in de finale een aantal herstarts nodig.

De winnaars in de Juniorenklasse.

Bij de vier cilinder vrije standaard klasse deden de Texelaars niet mee om de podiumplaatsen. Hier ging de overwinning naar Ybe Vellema die grote voorsprong had op Kristian Nieboer en Yne Wybe Terpstra. Menig Texelaar had met autopech te kampen, zo zag Roy Prins (16) in de finale zijn derde steekas sneuvelen en ook Ruud Betsema haalde de finish niet. 



Ben Boersen verliest in de manche zijn achterwiel.

Rond half 6 naderde het weekend zijn climax met de finale van de Stockar F1, voor velen toch de koningsklasse van de cross. Maar liefst dertig auto's betraden tegelijkertijd de heilige klei van Eierland en het ging er hard aan toe. Meerdere crashes en verschillende herstarts waren het gevolg. Voor de familie Boersen werd het een finale om snel te vergeten. Ben Boersen, tot nu toe bezig aan een sterk weekend, haakte af met materiaalpech. Chris Boersen maakte een smak tegen de muur en het publiek wachtte gespannen af. De opluchting was groot toen de Koger zelf uit het voertuig stapte. Hij liep een flinke hersenschudding op. De winst in deze klasse ging naar Arjan Koorn, gevolgd door Peter Ruig en Martin Verhoef. In de afsluitende Grand National ging de winst naar Wendy Koopmans.

De verrassing in de Rodeo kwam niet zozeer van winnaar Barend Terpstra of nummer twee Rimer Lawenman, maar van Lisanne Amsing die aan het einde middels een paar knappe inhaalacties naar een derde plaats reed. Even verbaasd als blij nam ze plaats in de zegekar. 

De top 3 van de Rodeoklasse.


Spektakel tussen de gewone races door. De mini-stockcars en hun zeer jonge bestuurders leidde tot enthousiaste reacties op de dijk.

Al met al was het een zeer succesvol autocrossweekend. Publiek genoot met de 'duum op de pils' van de topprestaties van de coureurs die het toegestroomde publiek het spektakel gaven waarvoor ze gekomen waren. Ondanks de regen van vanmorgen bleef het stoffig, waardoor het publiek - met name tijdens de Stockcars - met de rug naar de baan stond, zich zo vaak mogelijk even omdraaiend om de race te volgen. De volledige uitslagen zijn hier te vinden.


De bangerstocks reden maar een race vandaag. Dennis Veenstra werd de winnaar in deze klasse voor Miriam Koorn en Tjarko Stolk. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2