Dressuur bij Akenburg.
Dressuur bij Akenburg. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Hoge scores bij dressuur Akenburg

Sport

Priscilla Noorlander met Insider en Jhelisa Burgin met VMF Barabas zijn zondag eerste geworden in de klasse Z2 bij dressuurwedstrijden die bij manege Akenburg aan de Akenbuurt nabij Den Burg werden gehouden.

Beide dames, die ’s morgens als eerste aan de start verschenen, reden twee zeer nette proeven en behaalden ook allebei liefst vier winstpunten. 

Bij de M1/M2-paarden was de winst tweemaal voor Roos Bloemendaal met Billy Boy. Zij behaalde drie dikke winstpunten. In de klasse L1/L2-paarden waren er maar liefst drie prijzen te verdelen wegens het grote aantal deelnemers. 

Imme Schraag was hier met haar jonge troef Mick R.Z. tweemaal oppermachtig en behaalde maar liefst vier winstpunten. Mandy Bosma eindigde tweemaal op de tweede plaats met Le Petit Toto en behaalde drie winstpunten. 

Leonie van Schaik eindigde tweemaal als derde met de merrie Cypria en behaalde twee winstpunten. Cato Kaan was met haar Red Abby tweemaal oppermachtig in de klasse B-pony’s. Zij behaalde drie mooie winstpunten. 

Iris van der Slikke werd tweemaal eerste bij de B-pony’s cat. A en behaalde twee mooie winstpunten met haar kleine Pino Power. Sharon Coevert werd tweemaal eerste met de jonge Chris-Cross in de klasse B-paarden en behaalde twee winstpunten. 

Nynke Schaap en Eva Helbers wisselden de eerste prijzen af bij de L1/L2-pony’s en behaalden beide een winstpunt. Romina Winnubst werd tweemaal eerste en behaalde een winstpunt in de klasse M2 met Pink Lady. Winstpunten waren er voor Annemieke Bos (M1), Hannita de Wit (Z1), Silve Schoorl (L2), Alicia Saal (L1), Hiske Nieuweboer (L1), Manon Visser (L2), Sabine van der Wal (L2) en Mandy Bosma (L1).

’s Middags werd er ook gesprongen. Iris van der Slikke reed met Pino Power twee mooie foutloze parcoursen in de klasse B-pony’s cat. A en werd daarmee tweemaal eerste. Chanel Zoetelief werd eenmaal eerste met Promiss en reed een mooie nulronde en een ronde met 6 strafpunten. Voor Eva Helbers was er ook een foutloze ronde met Lady Fiona v/d Manuhoeve. 

Bij de B-paarden was de winst tweemaal voor Sabine van der Wal met Fortunata. Zij reed een mooie nulronde en een ronde met 6 strafpunten. Tweede werd Floor Huisman met Hakuna Matata, zij reed een ronde met vier strafpunten. Bij het andere parcours was de tweede prijs voor Roos Bloemendaal met Billy Boy met 8 strafpunten. Bij de M/Z-paarden werden de eerste prijzen verdeeld tussen Iris Pijper en Leonie van Schaik. 

Pijper reed met Quaprise BRZ een mooie ronde in de klasse M met 4 strafpunten en Leonie van Schaik reed een nette ronde in de klasse Z met Elviro la Grande met eveneens 4 strafpunten, maar behaalde een snellere tijd en werd het andere parcours eerste. 

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 4 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 20 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 23 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2