Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Avondvierdaagse kan nog wel wat deelnemers gebruiken

Algemeen

De organisatie van de Avondvierdaagse heeft de redactie verzocht nogmaals de aandacht te vestigen op de ‘alternatieve avondvierdaagse’ die van maandag 20 tot en met donderdag 23 september gehouden wordt. Het aantal aanmeldingen valt tot op heden nog tegen.

De wandelsportvereniging Het gouden Boltje is blij dat de avondvierdaagse in september gehouden kan worden. Wel op een andere wijze dan men gewend is. Zo is er vanwege corona geen onthaal op de Groeneplaats en wordt er alleen een route uitgezet van vijf kilometer. 

De avondvierdaagse is van maandag 20 september tot en met donderdag 23 september 2021. Dit betekent voor de leerlingen van de vorige groep 8, dat zij zich niet met de groep kunnen inschrijven. Het gaat om de basisschool leerlingen die in september op de basisschool zitten. Wel kunnen de kinderen natuurlijk individueel inschrijven, via de website van het Gouden Boltje.

Inschrijven kan uitsluitend digitaal via de website. Dit geldt voor de leerlingen van alle basisscholen, hun begeleiders en alle andere individuele wandelaars. Het inschrijfgeld bedraag € 4,- per wandelaar en moet bij het inschrijven worden betaald. Restitutie is alleen mogelijk wanneer de avondvierdaagse vanwege verscherpte maatregelen rondom Corona niet gelopen mag worden.

De leerlingen van de scholen starten iedere avond vanaf een ander parkeerterrein in Den Burg. Mogelijk met een tijdslot. De routes worden vooraf aan de scholen verstrekt, ook de startplaats/tijdstip per avond wordt vooraf bekend gemaakt. De individuele wandelaars starten vanuit Schietsportcentrum Odysseus.

Er vindt geen “inhaal” plaats op de Groeneplaats. De medailles en een leuk aandenken worden donderdag 23 september op elke school bezorgd. Individuele wandelaars ontvangen hun medaille en een leuk aandenken bij de start op de laatste avond. Er kunnen geen wandelboekjes worden ingeleverd, maar iedere individuele deelnemer ontvangt een sticker.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 14 minuten geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15