Beeld van de Krim Strandloop.
Beeld van de Krim Strandloop. Foto: Cees Timmer/ATV

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Danny Binnendijk snelst tijdens Krim Strandloop

Sport

Danny Binnendijk in Bodengraven was woensdagavond het snelst tijdens de Krim Strandloop. Maar ook hij ondervond hinder van de straffe wind. 

Van te voren was het plan van Binnendijk om de 8 km binnen de 30 minuten te lopen. “Ik hou wel van een uitdaging”, gaf hij vooraf te kennen. “Ook geprikkeld worden, geeft me extra motivatie.” Na afloop zuchtte hij, nadat de klok bij 30:56 minuut werd stilgezet: “Het strand was goed, maar de wind viel toch iets tegen en ik had geen tegenstand om me aan op te trekken.”

Florus van Meijl uit Vleuten kwam in 31:33 als tweede over de streep. Derde werd Kees Franken uit Halsteren in 34:24. Snelste vrouw over deze afstand werd Anita Klein uit Odoorn in 40:45.

De 4 kilometer had de eerste twee km. wind in de rug en de laatste twee tegenwind. Het was een kwestie van goed je krachten verdelen. Dat werd wederom het beste gedaan door Milan Veenstra uit Enschede in 15:19. Naar de tweede plaatst snelde Jan Kleppe uit Lexmond in 15:40. Kleppe zei dat hij Veenstra pas in de laatste kilometer moest lossen. Derde werd de 13 jarige Quinn de Bont uit Amstelveen in 19:24. Bij de vrouwen zegevierde Marjo Nieuwenhuis uit Groningen wederom in 18:13. Fenna Muller uit Veendam werd tweede in 20:40 en als derde kwam Silvia Dohmler Fisher uit Paderborn (D) over de finish in 21:06.

De jeugd had een goed strand voor hun 1200 meter. De tegenwind terug was misschien nog de grootste tegenstander. Er moest flink gesprint worden bij de jongens en Hannes van de Wetereing uit Broek in Waterland was weer de beste in 5:05. Zijn broer Timme werd tweede en moest 2 seconden toegeven. Binq de Bont uit Amstelveen ging voor de bronzen plak en eindigde in 5:16. Bij de meisjes liep Nynke Slager uit Marrum, mee in de slipstream van de jongens en werd eerste in 5:12. Tweede in 5:53 werd Eva Vlaming en als derde kwam Bo Zijm uit Haarlem over de streep in 6:14.

De uitslag en foto’s staat op avtexel.nl.

De eerst volgende wedstrijd van AV Texel is zondag a.s. de Turfveld Zomercross. Inschrijven vanaf 9:45 uur bij Boskiosk het Turfveld. De start is om 10:30 uur.

Afbeelding
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 1 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 4 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 5 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 22 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06