Nienke Bloksma richt zich met haar coachingpraktijik Energiek & Vitaal op mensen met stressklachten.
Nienke Bloksma richt zich met haar coachingpraktijik Energiek & Vitaal op mensen met stressklachten.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Energiek & Vitaal biedt hulp bij stress

Gezondheid

Vermoeid, slecht slapen, problemen met de spijsvertering of een kort lontje? Vaak een gevolg van chronische stress. Het kan uitmonden in overspannenheid of zelfs burn-out. Wie dit bij zichzelf signaleert, doet er goed aan niet te wachten tot hij “omvalt”.

Nienke Bloksma is deze zomer van start gegaan met haar coachingpraktijk Energiek & Vitaal, gericht op mensen met stressklachten. “Energiek & Vitaal heeft een eigen methode ontwikkeld die stress snel en effectief aanpakt door een combinatie van voeding, supplementen en coaching. Hierdoor krijg je snel meer energie om problemen daadwerkelijk aan te kunnen pakken. Je kunt ook terecht voor voedingsadviezen om je weer energieker te voelen en voor algemene coaching vraagstukken.”

“Op zich is er niets mis met stress, zolang dit van korte duur is. Bijvoorbeeld als je onderweg ergens van schrikt. Maar chronische stress is heel schadelijk. Het kost veel energie en die moet ergens vandaan komen. Het gaat ten koste van je spijsvetering en je kunt vaak niet meer helder denken. Het kan allerlei oorzaken hebben en wordt vaak verergerd door slechte voeding. Je lijf heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om goed te functioneren.”

“Als je stress hebt, overspannen bent of een burn-out hebt, dan heb je vaak niet de energie om je problemen goed aan te pakken. Door een gebrek aan “gelukshormonen” voel je je allesbehalve energiek en vitaal. Door eerst deze gelukshormonen op te krikken, ontstaat ruimte en energie om eventuele problemen op te lossen. Hoe eerder je hiermee aan de slag gaat, hoe sneller het resultaat heeft.”

“De afgelopen paar jaar is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar wat nu werkelijk gezonde voeding is. Gezond eten heeft niet alleen een grote invloed op je gewicht, maar ook op je immuunsysteem en op hoe energiek je je voelt. Energiek & Vitaal werkt in principe niet met diëten, maar geeft adviezen hoe je gezonder kunt eten, waardoor je in de praktijk ook afvalt als je te zwaar bent.”

Stress kan ook een andere oorzaak hebben. “Soms dreig je vast te lopen in bepaalde stukken van je leven en kun je even een steuntje in de rug gebruiken. Door middel van coaching kun je weer helder krijgen waarom je doet wat je doet en wat je eigenlijk zou willen. Het kan de communicatie tussen jou en je partner, je collega’s of je vrienden weer helder krijgen. Je kunt grip krijgen op belemmerende overtuigingen, waardoor je weer meer mogelijkheden ziet in je leven. Vaak is het met een paar gesprekken al mogelijk om zelf weer aan het roer te komen staan van je eigen leven.”

Nienke heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in opleidingen op het gebied van coaching, voeding en stress. Juist de combinatie van deze opleidingen maakt dat ik je effectiever kan helpen dan met alleen “praatsessies”, of alleen voeding, supplementen of medicatie.

Energiek & Vitaal is er voor Texelaars en toeristen. Het is mogelijk om op Texel een afspraak te maken, het kan online en voor coaching ook buiten in de natuur. Voor toeristen is een combinatie mogelijk van bijvoorbeeld een eerste afspraak als ze op Texel zijn, met een aantal vervolgafspraken online, om vanuit hun eigen huis het traject af te ronden. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek kijkt Nienke wat ze voor je kan doen en of zij de juiste persoon is voor jou. Bij psychiatrische problematiek word je doorverwezen naar een andere therapeut. 

Meer informatie op www.energiekenvitaal.nl of op https://www.facebook.com/Energiekenvitaal.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 9 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 12 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 13 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5