Avondvierdaagse in 2019
Avondvierdaagse in 2019 Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Avondvierdaagse 2021 gaat door

Algemeen

De avondvierdaagse gaat door, zij het op andere wijze dan men gewend is. Dat laat de organiserende wandelsportvereniging Het gouden Boltje weten. Het evenement staat gepland voor maandag 20 september tot en met donderdag 23 september.

“De belangrijkste wijzigingen zijn een andere wijze van inschrijven, startplaats, het coronaprotocol en geen “inhaal” op de Groeneplaats. Ook wordt er alleen een route uitgezet van ca. 5 kilometer, de andere afstanden worden dus niet gelopen”, laat het bestuur van Het Gouden Boltje weten.

De data hebben gevolgen voor de huidige leerlingen van groep acht. Zij kunnen zich niet met de groep kunnen inschrijven. Het gaat om de basisschoolleerlingen die in september op de basisschool zitten. Wel kunnen de kinderen zich natuurlijk individueel inschrijven, via de website van het Gouden Boltje.  

Inschrijven 

Inschrijven kan uitsluitend digitaal, via de website (klik op Wandelingen) van het Gouden Boltje: www.hetgoudenboltje.com. Dit geldt voor de leerlingen van alle basisscholen, hun begeleiders en alle andere individuele wandelaars. Het inschrijfgeld bedraag € 4,- per wandelaar en moet bij het inschrijven worden betaald. Restitutie is alleen mogelijk wanneer de avondvierdaagse vanwege verscherpte maatregelen rondom corona niet gelopen mag worden.  

Startlocaties 

De leerlingen van de scholen starten iedere avond vanaf een ander parkeerterrein in Den Burg. Mogelijk met een tijdslot. De routes worden vooraf aan de scholen verstrekt, ook de startplaats/ tijdstip per avond wordt vooraf bekend gemaakt. De individuele wandelaars starten vanuit Schietsportcentrum Odysseus. 

Finish  

Er vindt geen “inhaal” plaats op de Groeneplaats. De medailles en een leuk aandenken worden donderdag 23 september 2021 op elke school bezorgd. Individuele wandelaars ontvangen hun medaille en een leuk aandenken bij de start op de laatste avond. Er kunnen geen wandelboekjes worden ingeleverd, maar iedere individuele deelnemer ontvangt een sticker.  

“Als wandelsportvereniging hopen wij natuurlijk op een grote deelname, ondanks dat dit jaar de avondvierdaagse op een andere wijze wordt georganiseerd.  De verwachting is dat in het jaar 2022 de avondvierdaagse van 20 juni 2022 tot en met 23 juni 2022 weer op de oude wijze georganiseerd kan worden”, besluit het bestuur.

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 2 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 18 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35